Nieuwe coalitie met D66, VVD, PvdA-GroenLinks en CDA

Foto: Gemeente Vught

D66, VVD, PvdA-GroenLinks en CDA hebben een akkoord bereikt en vormen de komende vijfeneenhalf jaar de coalitie van de gemeente Vught. Komende maandag zal de coalitie het bestuursakkoord presenteren.

De formateurs Wilbert Seuren en Robert Gebel leidden de afgelopen tijd de onderhandelingen. Uit deze gesprekken kwam een ambitieus en realistisch bestuursakkoord dat maandag 18 januari wordt gepresenteerd. De gemeenteraad zal het akkoord op donderdag 21 januari bespreken tijdens een extra raadsvergadering. Zowel de presentatie van het akkoord als de extra raadsvergadering zijn live te volgen.

De vier partijen dragen allemaal een wethouder voor. Dit zijn Fons Potters (D66), Mark du Maine (VVD), Toine van de Ven (PvdA-GroenLinks) en Yvonne Vos (CDA). De nieuwe coalitie heeft een ruime meerderheid van zestien zetels in de gemeenteraad die in totaal uit drieëntwintig zetels bestaat.   

Formateur Seuren is tevreden over het resultaat van zijn werk. “De vier partijen zijn blij met het akkoord. In hoofdzaak is iedereen het met elkaar eens, al zijn er op bepaalde punten wel bruggen geslagen. We hebben gewerkt met korte sessies van ongeveer twee uur, waardoor de betrokken personen elkaar vaak hebben gezien. Dat is goed geweest voor het proces. Vught is een nieuwe gemeente nu Helvoirt erbij is en met deze coalitie kan het een mooie start worden.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen