Fietsen krijgen tweede leven en nieuwe eigenaar

Foto: Gemeente Vught

Regelmatig halen collega’s van de afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR) fietsen op die al lange tijd in de openbare ruimte staan of bijvoorbeeld uit de vijver zijn gevist. Drie maanden wachten deze fietsen op hun eigenaar. Komt de eigenaar niet opdagen, dan wordt de fiets naar het oud ijzer gebracht. Dat kan beter en anders dachten John van Gemert en Yvonne van Laarhoven van Wegwijs+.

John en Yvonne: ‘In ons werk merken we dat inwoners van Vught soms niet naar werk, vrijwilligerswerk of school kunnen. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze geen vervoersmiddel hebben of kunnen kopen. Daartegenover heeft de BOR fietsen zonder eigenaar. Wat ons betreft: een en een is twee.

Idee wordt werkelijkheid
We lopen al heel lang met het idee om de achtergelaten fietsen te gebruiken voor inwoners die het nodig hebben. Dit jaar zijn we weer in gesprek gegaan met de BOR en de afdeling Dienstverlening. En na vele jaren, is het ons gelukt. Ons idee wordt werkelijkheid.

Opknappen en hergebruiken
De meeste fietsen hebben een opknapbeurt nodig, zoals een nieuwe band, fietsbel, slot of iets anders. De reparatie afdeling van Reiner van Arkel gaat dit voor ons doen. Daar werkt een vrijwilliger die samen met een cliënt de fietsen gaat repareren. De gerepareerde fietsen gaan daarna terug naar de BOR totdat ze opgehaald worden door iemand die het vervoersmiddel hard nodig heeft. De eerste fiets is opgehaald door een schoolgaande jongedame uit het Midden-Oosten.

Hoe werkt het?
Hebt u een fiets nodig om naar uw baan, vrijwilligerswerk of school te komen? Meld dit dan bij uw klantmanager van Wegwijs+. Zij beoordelen of het gebruik van de fiets noodzakelijk is. Zo ja, dan geven ze dit aan ons door. Wij zorgen ervoor dat u de fiets op kunt halen bij de BOR.’

Bron: Gemeente Vught

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen