Maak het de inbrekers niet te makkelijk

Foto: Nationale Inbraakpreventie

Inbrekers grijpen in de donkere herfst- en wintermaanden vaker de kans om hun slag te slaan. Afgelopen weekend is de klok verzet, dus is het in de avond sneller donker, inbrekers zijn hierdoor minder goed zichtbaar en dat werkt in hun voordeel. Met name de feestdagen, wanneer je misschien bij familie op bezoek bent, zijn een uitgelegen kans voor inbrekers om in te breken. Maak het inbrekers niet te makkelijk:

  • Of je nu gaat sporten of de feestdagen buiten de deur viert: sluit alle deuren altijd af. Een inbreker heeft minder dan drie minuten nodig om een slecht beveiligde deur te openen.
  • Sluit ook ramen allemaal af, ook op de hogere etages.
  • Leg kostbare spullen, zoals autosleutels, laptops, telefoons, tablets en sieraden, uit het zicht.
  • Zorg voor verlichting in en rondom huis, bijvoorbeeld (automatische) tuinlampen. Laat ook lampen aan als je weggaat. Gebruik eventueel een geschikte tijdschakelaar.
  • Monteer anti-inbraak strips en dievenklauwen. Inbrekers kunnen soms met alleen een bankpasje al een deur openen. Anti-inbraak strips maken dit moeilijker.
  • Kijk of je slot een SKG keurmerk heeft. Zo weet je dat het slot getest is op sterkte en duurzaamheid.
  • Zet geen bericht op social media dat je met de feestdagen weg van huis bent of op wintersport gaat en vermijd kiekjes van waardevolle goederen. Inbrekers volgen de social media ook.

Zie je iets verdachts in jouw buurt? Bel dan altijd 112. Als je het niet vertrouwt, is dat met een reden. De politie en boa’s houden in deze periode ook een extra oogje in het zeil.

Bron: Gemeente

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen