Slimme flitspalen op nieuwe locaties moeten het veiliger maken

Foto: Rheden.nieuws

Nu de reconstructie van de N65 voorlopig op pauze staat, richt de gemeente Vught zich op kortetermijnmaatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. De eerste stap is al gezet: twee flitspalen die de snelheid registreren worden vervangen door twee ‘slimme’ palen op nieuwe locaties die naast de snelheid, ook het rijden door rood licht vastleggen. Het doel: de oversteek van de N65 veiliger maken.    

 De twee flitspalen staan nu ook al binnen de gemeentegrenzen van Vught. Eén paal staat tussen de kruising met de Helvoirtseweg/John F. Kennedylaan en Martinilaan/De Bréautélaan. De andere staat buiten de kom, aan de N65 ter hoogte van restaurant Loetje. Beide flitspalen worden vervangen. Hun slimme opvolgers komen aan de kruisingen Martinilaan/De Bréautélaan (richting Tilburg) en Vijverbosweg/Boslaan (richting ’s-Hertogenbosch). Omdat zij niet alleen oog hebben voor snelheidovertreders maar ook op verkeer dat door rood rijdt, hoopt wethouder Du Maine de oversteek door fietsers en voetgangers op deze kruisingen veiliger wordt.

Wel maakt de wethouder enig voorbehoud. Mocht de reconstructie van de N65 aanmerkelijk sneller mogelijk zijn dan nu verwacht wordt, dan ziet het Openbaar Ministerie van de actie af. Dan biedt de duurzame oplossing het betere alternatief. Daarnaast moet de vervanging en verplaatsing technisch mogelijk zijn. Dat spreekt voor zich.

We verwachten dat de nieuwe flitspaal bij de kruising met de Martinilaan/De Bréautélaan in 2024 wordt geplaatst; de paal bij de Vijverbosweg/Boslaan volgt waarschijnlijk in 2025.

Bron: Gemeente Vught

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen