Vught start met kabelgoten pilot

Foto: Cees Ringelberg

Niet iedere eigenaar van een elektrische auto heeft een eigen oprit. Daarom heeft de gemeente Vught een netwerk van openbare laadpalen. Eerder ontvingen we signalen dat inwoners graag gebruikmaken van eigen stroom om elektrische auto’s op te laden. Ook de gemeenteraad heeft hier nadrukkelijk om gevraagd. Daarom starten we met een kabelgoten pilot.

Een kabelgoottegel is een rubberen tegel met een opening en afdekstrip van rubber zodat ook dikkere kabels erdoorheen kunnen. Hierdoor kan de elektrische auto worden opgeladen op een openbare parkeerplek met stroom vanuit de eigen woning, zonder dat de kabels over de stoep lopen. De parkeerplaats blijft een openbare parkeerplaats  waar iedereen op mag parkeren. Let op: de kosten voor het leggen van de kabelgoottegel zijn tussen de €400,- en €600,-. Het gaat om een pilot, wanneer de pilot succesvol is blijven de kabelgoottegels liggen.

De gemeente maakt de offerte en legt de tegels. Vanaf 20 december kunt u zich inschrijven voor de pilot via [email protected]. Meer informatie over de pilot zoals de voorwaarden om mee te doen is te vinden op wijinvught.nl.

Bron; Gemeente

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen