PvdA-GroenLinks presenteert jaarverslag 2017

Foto: PVDA Groen Links

In alweer het 12e fractiejaarverslag maakt de PvdA-GroenLinks fractie de balans op van het jaar 2017. Grootste knelpunt blijft volgens de fractie woningbouw. Hier heeft PvdA-GroenLinks het vaakst tegen de voorstellen van het college gestemd. Maar ook over de voortgang van de N65 en het spoor maakt de fractie zich zorgen.

Meer ambitie voor sociaal en duurzaam Vught
PvdA-GroenLinks ziet dat er in 2017 weer stappen zijn gezet op het gebied van zorg en energie. Maar het gaat niet snel genoeg wat de fractie betreft. PvdA-GroenLinks zag graag een ambitieuzer beleid. Een goede 3e plek op de nationale lijst van duurzame gemeenten is mooi. Maar daarmee zijn we nog geen klimaatneutrale gemeente. PvdA-GroenLinks wil werken aan een klimaatbegroting, gasloos bouwen en versterking van het groen. Ook de aanpak van armoede en schulden en de doorontwikkeling van Wegwijs+ en wijksteunpunten moet geïntensiveerd worden.

Andere keuzes voor woningbouw
PvdA-GroenLinks is het meest ontevreden over woningbouw. Nog steeds vooral dure woningen, waar groen voor moet wijken of waar de inspraak vooraf onvoldoende was. Zo is de fractie zeer teleurgesteld over het bestemmingsplan Ruimte voor Ruimte, waarbij in Vught-Zuid nieuwe, dure woningen worden gebouwd in het groene buitengebied. Wel toont de fractie zich in het verslag tevreden over de plannen van Woonwijze voor de Zeeheldenbuurt. Een mooie ambitie om een gevarieerde, betaalbare, groene en duurzame wijk te bouwen. Zo wil PvdA-GroenLinks graag bouwen.

Zorgen over N65 en spoor
Over het dossier rijksinfrastructuur spreekt de fractie haar zorgen uit. Vooral het nieuws van eind 2017 dat er geen maatregelen tegen trillingen genomen worden omdat dit te duur is, is onacceptabel voor de fractie. Gelukkig nam de gemeenteraad unaniem een motie aan met deze strekking. Maar er is nog een lange weg te gaan om te zorgen dat Vught echt beter wordt van de plannen voor de N65 en het spoor.

Het complete jaarverslag Jaarverslag-20171

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen