Het Zuiderwaterliniefestival opent spectaculair met de “De Sprong” uit Fort Isabella in Vught

Rena, 16 september 2014.Parachutisten van het 13e infanterie bataljon C compagnie springen ter voorbereiding op acties volgende week tijdens de oefening Noble Ledger uit nederlandse C-130 Hercules toestellen.. foto: MCD/Evert-Jan Daniels
Rena, 16 september 2014.Parachutisten van het 13e infanterie bataljon C compagnie springen ter voorbereiding op acties volgende week tijdens de oefening Noble Ledger uit nederlandse C-130 Hercules toestellen.. foto: MCD/Evert-Jan Daniels
Foto: De Sprong

Het weekend van 23 en 24 Juni is hèt weekend van de zuiderwaterlinie. Zaterdag, de eerste dag, staat in het teken van ‘de sprong’ en is gratis toegankelijk! Tientallen parachutisten maken een parachutesprong boven één van de vijf stellingen van de Zuiderwaterlinie.

Zo ook bij Fort Isabella in Vught. Om 12.30 is het terrein open en start een muzikale battle tussen Bigband Big Deal, slagwerkers en de harmonie uit Vught. In een feestelijke stoet met Gildes en publiek halen we de parachutisten op waarna burgemeester en wethouders hen ceremonieel ontvangen. Als muzikale ontvangst klinkt de ‘Brabant Suite’, een prachtig muzikaal duet. Bijzonder is dat op deze dag 5 verschillende versies van de Brabant Suite te horen zullen zijn bij de 5 stellingen die ieder hun eigen zuiderwaterliniefestival houden. Voor Fort Isabella spelen Neil van der Drift en Alphons Stenis. Aansluitend aan het duet kunt u genieten van de spectaculaire openingsvoorstelling gemaakt door de ‘Vrouwen van Vught’ en het jongeren-toneel van de Aleph. Zij hebben speciaal voor deze dag de samenwerking opgezocht en brengen een beeldende, muzikale voorstelling o.l.v. Annelies Herfst. Marianne van Heeswijk zoekt de interactie op met haar ‘tapijt van de Vrede’. Zij nodigt het publiek uit mee te leggen aan dit tapijt en samen met haar een mozaïek te bouwen naar het logo van de zuiderwaterlinie. Maar ook elders op het terrein barst het op verschillende podia los! Er is acrobatiek door Annika Hemmerling, bij cabaret train je je lachspieren en in de voorstelling ‘Milva’ maak je kennis met dertien Vughtse dames die deelnemen aan een proef van Defensie. Voor kinderen zijn er tal van activiteiten zoals knutselen aan de waterlinie en zwaardvechten op het fort. Pas op dat je niet struikelt over de muzikanten, die lopen overal op het terrein! Kom luisteren, proeven van de Brabantse Worstenbroodjes, meedoen en genieten op het gras van het wonderschone kazerneterrein van Fort Isabella in Vught! Toegang GRATIS!

Inloop 12.30 uur, start programma 13.00, randprogramma vol activiteiten voor jong en oud van 15.00 tot 18.00 uur. Fort Isabella, Reutsedijk 7 in Vught.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen