Expositie schilderijen in woonzorgcentrum Visio De Vlasborch

De schilderijen van Jos en Henriëtte zijn tot eind september in De Vlasborch te bezichtigen. De expositie is te zien op de begane grond en de eerste etage.
Woonzorgcentrum Visio De Vlasborch, Vlasmeersestraat 99, 5261 TB Vught Telefoon: 088 – 586 15 00

De onderwerpen variëren sterk bij Jos van der Zee, maar het maken van portretten is zijn favoriet. Zijn grootste uitdaging ligt in de juiste uitdrukking, oogopslag en uitstraling.
Henriëtte van Schijndel schildert inmiddels 10 jaar: “De kracht is om jezelf te blijven in het schilderen en je niet teveel af te laten leiden door anderen”.

Hieronder stellen zij zich in het kort voor.

Mijn naam is Henriette van Schijndel. Ik ben onderwijzeres geweest en wilde na de kweekschool al gaan schilderen. Toen kwam het er niet van. Getrouwd, kinderen gekregen en heb heel lang voor mijn ouders gezorgd.
Na moeders overlijden in 2007 (haar portret door Jos geschilderd hangt op de expositie) heb ik me opgegeven bij Pieter Breughel, nu is dat Phoenix Cultuur, gevestigd op de Noordkade in Veghel.
Het meest belangrijk vind ik dat ik er vertrouwen in heb dat ik het kan.
Kunst komt van binnen uit. Als je geen belemmering voelt en je schildert wat je wilt, zonder bang te zijn wat een ander ervan vindt, kom je tot mooie prestaties.
Mijn interesse is breed: olieverf, acryl, collages, houtskool enz.
Als ik schilder vergeet ik alles. Het maakt me gelukkig..
Ik hoop het nog lang te kunnen doen..

Mijn naam is Jos van der Zee. Geboren en getogen in Vught en daar ook van 1974 tot 2001 als leerkracht aan de Hertog van Brabantschool gewerkt. Daarna tot en met 2013 (ben toen moeten stoppen vanwege de Q-koorts) in Den Bosch gewerkt als leerkracht, trainer, ambulant begeleider en Kies-coach. Begin jaren 80 heb ik de opleiding LO tekenen gevolgd en daar kennis gemaakt met vele technieken. Werken met aquarelverf vond ik het fijnste en dan speciaal voor het maken van portretten.

Vanaf  2007 ben ik gaan schilderen met acrylverf. Portretschilderen vind ik nog steeds erg fijn om te doen . Inspirerend en heel ontspannend.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen