Goud voor Dommelbaars Nout Folkersma tijdens Jaargangfinales minioren

Afgelopen zondag 1 juli jl. vond in Dordrecht de jaargangfinale plaats voor de 24 beste zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar. Deze jaargangfinale wordt ook wel gezien als het NK voor de jongste zwemmers in een 50 meter bad.

Tijdens deze finale stonden er 3 Dommelbaarzen aan de start. In de categorie minioren 4 was voor de Dommelbaarzen Nout Folkersma vertegenwoordigd, in de categorie minioren 5 stond Zenno Timmermans aan de start en in de laatste categorie minioren 6 stond Sander Groos op de startblokken.

Sander en Zenno deden voor de eerste keer mee. Onder de bezielende leiding van trainster Nancy van de Ven mocht Sander Groos starten op maar liefst 4 afstanden waarbij hij op de 200 meter en de 400 meter vrije slag eindigde als 21e, op de 100 meter schoolslag werd hij 22e en helaas was er een diskwalificatie op zijn 200 meter wisselslag. Zenno had zich geplaatst voor de 100 meter schoolslag en eindigde daarbij op de 21e plaats. Ze hebben allebei erg goed gezwommen.

Nout mocht in zijn categorie ook starten op 4 afstanden. Op de 100 meter schoolslag eindigde Nout als 9e en op de 50 meter vlinderslag viel hij net buiten de prijzen en eindigde hij op een 4e plaats. Vervolgens mocht hij op het podium verschijnen met een prachtige 3e plaats op de 100 meter vrije slag. Maar zijn grootste prestatie was toch wel de 100 meter rugslag waar hij als snelste aantikte en op de hoogste trede van het podium plaats mocht nemen als kampioen van Nederland.

De 3 talentvolle Dommelbaarzen mogen terugkijken op een mooie wedstrijd. Naast de promotie naar de landelijke B-klasse, een hele goede succesvolle afsluiting voor de Dommelbaarzen van het zwemseizoen 2017-2018.