Nogmaals waarschuwing Laat je hond niet achter in een auto

Foto: Pixabay

Opnieuw komen er meldingen binnen dat honden worden achter gelaten in een auto. Een stilstaande auto wordt met deze temperaturen zeer snel heet. Daarom nogmaals deze waarschuwing:

Laat nooit je hond achter in de auto bij warm weer!
Een stilstaande auto wordt in de zon zeer snel heet, vaak tot wel 50 graden, ook al staan de ramen een stukje open. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is het meestal niet het zuurstofgebrek waar de hond aan bezwijkt, maar oververhitting, met name van de hersenen. Je kunt dit effect vergelijken met het effect van zeer hoge koorts. Als het echt niet anders kan: zet de auto in de schaduw, onder bomen of in een carport. Zet de ramen tegen elkaar open en blijf vooral niet te lang weg.

Tref je een oververhitte hond aan in een auto? Haal dan de hond eruit, overgiet het dier voorzichtig met water (niet te koud!) en overdek hem eventueel met een natte doek (ook niet te koud in verband met onderkoelingsgevaar).

Tref je een hond aan die bij warm weer achter is gelaten in een auto en volgens jou lijdt onder de omstandigheden? Waarschuw de eigenaar. Lukt dit niet, bel dan de politie(0900 – 8844) of het landelijke meldnummer 144.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen