Vughtse IJsclub organiseert dit jaar de 22e wielerploegen-tijdrit

Foto: Vughtse Ijsclub

Op zaterdag 22 september organiseert de VIJC de jaarlijkse wieler-ploegentijdrit op het parcours van de parallelweg A2 tussen Vught en afslag Boxtel-Noord.

In eerdere jaren hadden we vele Brabantse schaats- en wielerclubs aan de start maar ook de opleidings-kernploeg van de KNSB en verschillende gewestelijke schaatsploegen. En ook pupillen- en jeugdteams en de damesteams van onze eigen VIJC zijn weer serieus in training, want iedereen wil graag meedoen.

De ploegentijdrit kent een open inschrijving voor heel Nederland. En het motto blijft: meedoen is belangrijker dan winnen; teamgeest is belangrijk !  

Het parcours is precies 7,35 km; een rechte asfaltweg met een aantal weg­versmallingen en aan de Vughtse kant een lusje klinkerweg en bij Boxtel een scherp keerpunt. Vooral dat keerpunt vergt een combinatie van snelheid, bochtentechniek en teamwork bij het optrekken. Dat topteams ondanks deze keerpunten gemiddelden van boven de 40 km/uur halen is echte topsport.

De afstanden:
– Pupillen t/m 12 jaar: 14,70 km = 2 rondes
– Meisjes en jongens t/m 16 jaar: 22,05 km = 3 rondes
– A- Junioren (meisjes en jongens) t/m 18 jaar: 29,40 km = 4 rondes
– Dames en Heren (19 – 39 jaar): 44,10 km = 6 rondes
– Masters Dames en Heren (40+): 44,10 km = 6 rondes
Een ploeg bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers.

Deelnamekosten:
Pupillen: gratis
Meisjes/ jongens: 12,50 euro
Junioren- teams: 20,00 euro
Senioren (Dames- Herenteams):  25,00 euro

Aanmelding:
U kunt zich inschrijven door te mailen naar [email protected] en dat kan tot uiterlijk 14 september! Gebruik dit email-adres ook als u meer informatie wilt.

Hopelijk tot ziens! En als u niet meedoet, blijft het een mooi spektakel om te komen bekijken. In dat geval zien we u graag als toeschouwer langs de Boxtelseweg in Vught.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen