Vught Klassiek op zondag 26 augustus

Foto: Pixabay

Vught Klassiek organiseert voor jonge aankomende musici een populaire concertreeks op de laatste zondagmiddag van de maand.

Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is al jaren een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Vught en wijde omgeving een fantastisch initiatief en een uitstekende invulling van de zondagmiddag. De unieke sfeer in deze riante locatie, Huize Bergen, komt tot uitdrukking in concerten door aanstormende jonge musici uit heel Nederland en daarbuiten.

Zondag 26 augustus Huize Bergen, Paviljoen de Pauw. Aanvang 15.00 uur.

Trio bestaande uit:
Mutsumi Watanabe, klarinet, Alexis Bove, cello, Rutger de Ronde, piano Prelude: Conny Lou, piano Presentatie: Mylan Tran

Het muziekleven van….
Het ensemble MIR is opgericht in 2011 en kreeg een Russische naam wat vrede en aarde betekent. Op 26 augustus speelt het ensemble in Trio-vorm. Mutsumi Watanabe(klarinet) is in 1986 geboren in Japan, Alexis Bove(cello) in 1987 en Ioan Haffner(viool) in 1990 zijn beiden in Frankrijk geboren. En Rutger de Ronde (piano) is in Nederland geboren.

Ondanks de verschillende nationaliteiten en culturen, delen zij een hechte muzikale en persoonlijke vriendschap waardoor ze in staat zijn de verschillende atmosferen, structuren en ritmische patronen, die de muziek eigen is, met diepgang en verbondenheid weer te geven.

Door de grote omvang van het te spelen repertoire verschijnen ze in verschillende formaties (Quartet, Trio, Duo.) zonder verlies van hun verbondenheid. Rutger behaalde in 2016 zijn Bachelorsdiploma aan het Codarts Conserva- torium in Rotterdam waar Musumi de Masteropleiding voltooide. Rutger volgde masterclasses bij Rudolf Janssen, Kelvin Grout en Alexander Semetsuky. Alexis behaalde zijn Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag onder Michel Strauss. Het ensemble MIR nam deel aan Masterclasses onder meer Bij Michel Lethiec, Luis Afonso Montanha, Julien Hervé,Charles Neidich en James Campbell. Mutsumi speelt regelmatig in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de afgelopen seizoenen speelde ze onder andere de symfonieën 1,2,6, en 9 van Mahler, Daphnis en Chloé van Ravel, Le sacre du printemps van Stravinsky en Metaboles van Dutillieux. Ook was ze solist met het Codarts Symphony Orchestra.

Programma:
14.15 Foyer van Huize Bergen open
14.50 Zaal open
15.00 Prelude
15.10 Deel 1 Hoofdprogramma en interview
16.00 Pauze
16.15 Vervolg concert
Waarna een informeel samenzijn met de musici, presentator en de bekendmaking van de voorlopige uitslag.

Muziekprogramma van zondagmiddag 26 augustus:

Prelude: C.Debussy                   Uit Estampes

  1. Pagodes
  2. Jardins sous la pluie

Hoofdprogramm
v.Beethoven ‘Gassenhauer-trio M.Bruch  Uit ‘Acht Stücke’ : nr.1 en nr.6 J.Brahms Trio op.114

Mail, naam en aantal plaatsen naar [email protected] Entreé: 10 euro p.p. incl. koffie /thee plus het programmaboekje

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen