Politie vrijwilligers gevraagd

Foto: Politie

Misschien heeft u weleens gehoord van het begrip “de Politie Vrijwilliger” oftewel de VP. Als VP’er ben je werkzaam als politie ambtenaar maar heb je daarnaast een andere baan. Zo werken er bijvoorbeeld docenten, verpleegkundigen, ict-managers, ondernemers en studenten bij de politie die allemaal op hun eigen manier iets bijdragen aan de veiligheid in de wijk.

VP’ers ondersteunen de beroepscollega’s. Dit doen zij in hun vrije tijd, naast hun dagelijkse werk. Om dit te kunnen, volgen zij een opleiding van bijna anderhalf jaar aan de Politieacademie waar de basispolitievaardigheden worden aangeleerd. Het onderwijs bestaat uit theorielessen, praktijk en stages. Omdat de VP hetzelfde uniform draagt als beroepsagenten is het verschil in principe niet te zien.

De VP heeft een belangrijke rol in de handhaving en preventie. Als VP werk je altijd in duo of in een team en vaak ook samen met beroepsagenten. De werkzaamheden zijn heel variërend: van surveilleren op koopavond, tot toezicht houden bij evenementen of meehelpen bij een verkeerscontrole. Ook word je soms aangestuurd op meldingen die vanuit de meldkamer binnenkomen via 112 of 0900-8844.

In Vught en Haaren zijn er ook VP`ers actief. Zij dragen hun steentje bij om de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente te vergroten. Heeft u vragen naar aanleiding van dit stuk of bent u misschien zelf aan het overwegen VP’er te worden? Via de onderstaande linkjes kunt u uitgebreide informatie vinden rondom selectie, vergoedingen en alles waar u vragen over heeft:

www.kombijdepolitie.nl/vrijwilliger
www.wordpolitievrijwilliger.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen