Schrijf je nu in voor de 7e IJzeren Man Zwemrace

Foto: Dommelbaarzen

Zwemrace 9 september barst het zwemfestijn los

Wat was de zomer lang en heet dit jaar. Wie heeft niet volop genoten van zomerse activiteiten? En wat was er heerlijker om aan het eind van een warme dag nog even een frisse duik halen, in de IJzeren Man bijvoorbeeld? Als je een van deze twee vragen met “ja” beantwoordt dan is het volgende iets voor jou.

Op 9 september a.s. is de IJzeren Man weer omgebouwd tot zwemwedstrijdlocatie. Traditiegetrouw komt de top van het Nederlandse openwaterzwemmen strijden op een baan van een kilometer om het Nederlands klassement. De felgekleurde badmutsen, de oranje reddings-bootjes en het groene decor staan garant voor een kleurrijk spektakel. Leuk om dat geweld vanaf het strand of terras te volgen. Wip aan en kom de lokale kanjers aanmoedigen.

Annet Nimeijer, voorzitter van de organisatie: “We boffen met de waterkwaliteit van de IJzeren Man. Waar veel binnenwater ten prooi viel aan blauwalg of botulisme is de IJzeren Man als vanouds heerlijk zwemwater’.

Afbeelding : Op de wedstrijdbaan van de IJzeren Man wordt om het hardst gezwommen voor openwaterklassementen of gewoon voor de prestatie (foto Sytske Stam 2017)

Dit jaar is er in de ochtend voor het eerst een zwemloop aan de wedstrijd gekoppeld. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar om 500 meter of 1000 meter te zwemmen en daarna 5 km of 10 km hard te lopen. Ben je geïnteresseerd, schrijf je dan snel in via inschrijven.nl. We starten om tien uur, zorg dat je uiterlijk half tien startklaar staat om je “start” niet te missen.

Tussen de middag zijn er de prestatietochten van 250, 500, 1000 en 2000 meter. Sluit je zwemzomer sportief af en maak gebruik van dezelfde baan als de kampioenen. We starten om 12.15 uur met een bedrijvenestafette (vier personen van één bedrijf zwemmen in estafettevorm ieder 250 meter). Je kunt nog inschrijven via [email protected] .

Om 12.30 uur start de eerste prestatietocht. Inschrijven via inschrijven.nl of ter plekke tot 11.00 uur. Alle deelnemers gaan via de voorstart, waar je op tijd aanwezig moet zijn om te kunnen starten. Zorg ook hier dat je een half uur van tevoren klaar staat.

De organisatie kijkt reikhalzend uit naar de 7e IJzeren Man Zwemrace.

Over De Dommelbaarzen

“De Dommelbaarzen” is de Vughtse zwemvereniging die zich breed inzet voor de zwemsport in Vught, van recreatief bewegen tot het snelle wedstrijdzwemmen. Het motto van “De Dommelbaarzen” is: Zwemmen is voor iedereen! Na sluiting van het Reinier van Arkel bad is het de club helaas niet toegestaan om zwemles te geven in het LACO bad.

“De Dommelbaarzen” biedt diverse mogelijkheden om te zwemmen. Zo kun je je zwemvaardigheden uitbreiden bij ‘Recreatief’. Voor de mensen die graag willen blijven bewegen zijn er de afdelingen ‘Trimzwemmen’, ‘Zwemmen op medisch advies’ en ‘Zwemmen voor mensen met een beperking’. Sinds 2017 hebben we ook borstcrawlcursussen voor volwassenen: “Start to Swim”. Zoek je nog een uitdaging in de zwemsport? Dan heeft “De Dommelbaarzen” een Wedstrijdzwemmen en een Master afdeling. Voor meer informatie zie www.dommelbaarzen.nl of mail naar [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen