Vught is een speciaalbier Café rijker

Foto: Eline van Nes

Vanaf augustus geopend het speciaalbier Café Oud Zuid op het Marktveld. Verslaggeefster Eline van Nes ging een kijkje nemen bij de gastheren Bas van Noort en Eelke de Jong

Het is woensdagmiddag enkele minuten voor 16.00 uur. Oud Zuid opent ieder moment haar deuren.
Er komt een stelletje langs op de fiets die een voorbijganger aanspreken en vragen of het klopt dat ‘hier’ het nieuwe café reeds is geopend, mede opgericht door de oud-eigenaar van (voorheen) eetcafé De Slimmerick. De onbekende Vughtenaar knikt enthousiast; ‘ja zeker dat is hier’. ‘Oh, dan gaan wij eventjes binnen kijken’ antwoord de dame.

Publiek
Ze zijn de eerste gasten van vandaag en al snel volgen er meer.  Binnen een mum van tijd zit het terras vol. Het publiek? Zoals mede-eigenaar Bas van Noort letterlijk zegt: ‘Iedereen tussen de 18 en 100 is hier van harte welkom. Wij willen echt álle mensen een prettige gelegenheid bieden om hier in hartje Vught te contacten en te ontspannen in een huiselijke en warme sfeer.’
Ik geloof Bas direct.

Biertje?!
Oud-eigenaar van eetcafé De Slimmerick Eelke de Jong en Vughtse theater-artiest Bas van Noort besloten begin dit jaar Vught te gaan verrijken met een horecagelegenheid zoals Vught deze nog nooit gekend heeft. Een sfeervol en huiselijk biercafé waar iedereen zich op zijn gemak kan voelen en kan genieten van uiteenlopende soorten bieren (en wijnen). En het is ze gelukt. En wel midden in het centrum van Vught.
En hoe…

Alliantie Bier Tapperij
Oud Zuid biedt maar liefst 8 speciaal bieren van de tap en meer dan 100 speciaal bieren op de fles.
Daarmee sluiten zij zich aan als lid bij de Nederlandse Alliantie Bier Tapperij. Hier spreekt men over ondernemers met een waar ‘Bierhart’. Voorwaarden om lid te worden van deze Alliantie zijn onder meer het schenken van minimaal 5 verschillende speciaal bieren van de tap en minimaal 50 verschillende speciaal bieren op de fles.
Met trots presenteert Oud Zuid zich als 1 van de slechts 10 proeflokalen van Brand bier van heel Nederland. Alle nieuwe Brand bieren zullen hier als eerste te proeven zijn!
Wat nog meer?
Naast het feit Oud Zuid dagelijks iedereen wil voorzien van een ongedwongen sfeer en gezelligheid zijn er al plannen en reserveringen voor gelegenheden als live-bands, pubquizes en andere kunstzinnige, creatieve en/ of zakelijke aangelegenheden.

Het lijkt er op dat Vught nú al blij is met de komst van deze heren van Oud Zuid en hun ongedwongen realistisch gezellige sferen! Ik zeg proost!!

Café Oud Zuid
Marktveld 18
5261 EB Vught

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 14.00 – 01.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 14.00 – 02.00 uur
Zondag van 14.00 – 01.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen