College verkoopt grond Isabellaveld voor bouw van woningen

Foto: Vught.Nieuws

Het college van burgemeester en wethouders heeft de grond voor de bouw van 43 woningen op het Isabellaveld (Stadhouderspark) in Vught gegund aan Van der Heijden bouw en ontwikkeling uit Schaijk. Van de zes geselecteerde inschrijvers bracht Van der Heijden het hoogste bod uit.

Het college is verheugd over het resultaat én met de keuze voor de ontwikkelende en bouwende partij op deze bijzondere plek in Vught.

Van der Heijden bouw en ontwikkeling gaat 43 woningen bouwen, conform het ‘Stedenbouwkundig plan en Beeldkwaliteitsplan Isabellaveld fase 1’. Het plan voorziet in het behoud en de versterking van de prominente groenstructuur die Stadhouderspark kenmerkt met een vergelijkbare en succesvolle mix van architectuur.

De tijdelijke natuur van het huidige Isabellaveld is aanleiding om de openbare ruimte van de wijk in te richten met een ruigere vegetatie. De berkenbosjes en eiken worden zoveel mogelijk behouden en aangevuld met het gebiedseigen assortiment, zoals in Stadhouderspark.
Ruig en kruidenrijk gras versterkt het natuurlijke karakter en geeft de woonstraten een groen profiel. Ook de overgangen tussen openbaar en privé, de achterzijden en het parkeren krijgen een groene invulling. Wadi’s zorgen voor de waterberging in de wijk en bekrachtigen het natuurlijke beeld.

De woningen zelf kenmerken zich door variatie in bakstenen en metselwerk en elementen als bijzondere kapvormen en ornamenten. Het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan zijn in december 2017 gepresenteerd aan de raad en omwonenden en andere belangstellenden.

Het college geeft hiermee ook invulling aan het raadsamendement uit 2016 om de 43 woningen van deze eerste fase te verdelen over diverse categorieën. In de aanbestedingsvoorwaarden zijn deze als volgt ingevuld:

<9 middeldure huurwoningen;
< 16 sociale koopwoningen;
< 15 middeldure koopwoningen;
< 3 geschakelde (vrije sector) koopwoningen.

We verwachten dat de uitwerking van het plan in oktober van start gaat, en dat de verkoop van de koopwoningen in het eerste kwartaal van 2019 een aanvang neemt. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2020.

Voor de 10 sociale huurwoningen die ook in het amendement benoemd zijn, is de afspraak dat woningstichting Woonwijze deze voor eigen rekening en risico in het plangebied realiseert. Daarbij volgt Woonwijze zoveel mogelijk de planning van de overige woningen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen