Pas op voor een valse mail van ‘ING’ over TAN-codes

Foto: Vught.Nieuws.nl

Heb jij een bericht ontvangen van ING waarin staat dat bevestigen met mobiel de TAN-code vervangt? Pas dan op! Dit is een phishingmail, verstuurd door oplichters.

Volgens het bericht kunnen opdrachten in je ‘Mijn ING’ nu snel en veilig worden gedaan via de Mobiel Bankieren app. Als ING-klant zou je zogenaamd een nieuwe ‘Mijn ING’ omgeving krijgen. Hiervoor moet je inloggen via de link in het bericht.

Gegevens misbruiken
Doe dit niet! Als je op de link klikt, kom je waarschijnlijk uit op een nagemaakte inlogpagina. De gegevens die je hier invult, komen in handen van oplichters. Deze kunnen ze vervolgens misbruiken om bijvoorbeeld je bankrekening leeg te trekken of dure pakketjes te bestellen op jouw naam.

Valse URL
Met deze mail spelen de oplichters handig in op het nieuws dat ING gaat stoppen met TAN-codes. Toch zijn er een paar punten waar je deze valse mail aan kan herkennen. Zo stopt ING pas eind 2019 volledig met de TAN-codes en is het al sinds begin 2017 mogelijk om met je mobiel opdrachten te bevestigen. Ook het linkje is onbetrouwbaar: als je klikt kom je niet terecht op de officiële website van ING. Dat is voor Nederland gewoon ing.nl. Dit phishingbericht kan je dus met een gerust hart verwijderen.

Opgelicht?!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen