Koninklijke Onderscheiding voor Emiel Rijken

Foto: Vught Nieuws

Wethouder Toine van de Ven heeft zaterdag in Restaurant ’t Putje in Oss een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Vughtenaar Emiel Rijken

Emiel Rijken (64) is werkzaam als coördinator vrijwilligerswerk bij de Stichting Brabants Landschap te Haaren. Hij heeft aan de basis gestaan van het huidige goed functionerende netwerk van vrijwilligersgroepen landschapsbeheer in de gehele provincie Noord-Brabant. Momenteel zijn er 75 landschapsbeheergroepen in de provincie. Daarnaast ontplooit hij de volgende, deels aan zijn hoofdfunctie gerelateerde, vrijwillige activiteiten:

1980-heden Vrijwilliger bij de vereniging Madese Natuurvrienden. De vereniging organiseert lezingen en excursies en zet zich in voor het landschapsbeheer.
1989-heden Medeoprichter en vrijwilliger bij de Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden. De stichting heeft als doel behoud, herstel en ontwikkeling van kleine landschapselementen in en rondom Uden, om zo de natuur- en landschapswaarde van de kern en het buitengebied te vergroten. Decorandus heeft bijgedragen aan de natuurontwikkelingsplannen bij de boeren en de burgers, aan borging van het belang van kleine landschapselementen, aan het veilig werken in het landschap en hij heeft tal van cursussen gecoördineerd.

 

1990-heden Medeoprichter en actief lid van de Stichting Natuur- en Milieugroep Vught. De stichting heeft tot doel de belangen van natuur, landschap en milieu te behartigen in Vught en omstreken. Decorandus heeft zich ingezet voor het realiseren van meer natuurlijk groen in Vught, ecologisch groenbeheer, het niet uitbreiden van de bebouwde kom, de aanleg en het onderhoud van de houtsingels in Vught en Cromvoirt, het behoud van zandpaden en het ageren tegen concrete aantastingen van het buitengebied.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen