Wie verdient er een jeugdlintje

Foto: Gemeente Vught

Heeft jouw klasgenoot een eind gemaakt aan het pesten op school? Helpt uw buurmeisje u elke week met de boodschappen? Is je beste vriend altijd maar bezig voor de sportclub of bibliotheek? Of redde die jongen uw zoontje uit het water? Zulke prestaties verdienen een lintje. Een jeugdlintje. Draag uw of jouw kandidaat nu voor.

Een lintje? Dat is toch iets voor volwassenen die zich jarenlang hebben ingezet voor de goede zaak? Zeker, maar ook onze jeugd weet zich bewonderenswaardig te onderscheiden. Met inzet, hard werken en met grote en kleine prestaties. Soms zelfs met een heuse heldendaad. Zulke meisjes en jongens zetten we graag in het zonnetje. Daarom heeft de gemeente het Jeugdlintje ingesteld.

Waardering voor onze jeugd
Het gemeentebestuur investeert graag in de Vughtse jeugd. Want de jeugd heeft de toekomst en ook in die toekomst zijn er goede daden, veel vrijwilligers en inspirerende voorbeelden nodig. Samen met kleine en grote helden van elke leeftijd. Het Jeugdlintje is bedoeld als welverdiende blijk van waardering voor onze jongeren. En omdat een goed voorbeeld doet volgen, hoopt het college dat het ook anderen inspireert zich in te zetten voor mens en maatschappij.

Hoe werkt het?
Iedereen kan iemand voordragen voor een jeugdlintje. De kandidaat is niet ouder dan 18 jaar en heeft zich op een bijzondere manier ingezet voor de Vughtse samenleving. Bijvoorbeeld door:

< het regelmatig helpen van ouderen, zieken of mensen met een beperking;
< het organiseren van activiteiten in de wijk of een buurthuis;
< vrijwilligerswerk bij een sportclub of (culturele) vereniging;
< in actie komen tegen pesten, zinloos geweld of alcoholgebruik;
< het verrichten van een – grote of kleine – heldendaad.

Meld uw of jouw kandidaat aan
Kent u of ken jij iemand die een jeugdlintje verdient? Met uw of jouw hulp zorgen we samen voor een feestelijk en bij de leeftijd passend eerbetoon. Meld de kandidaat aan bij het college van burgemeester en wethouders. Stuur een e-mail met uw aanbeveling en contactgegevens naar mevrouw Van den Berg (Kabinetszaken): [email protected] of kijk op www.vught.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen