Knutselclub Jeugdwerk Rozenoord wordt vernieuwd

Foto: Jeugdwerk Rozenoord

De knutselclub van Jeugdwerk Rozenoord (JR) in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg gaat na de herfstvakantie verder in een geheel nieuw jasje. Vanaf 24 oktober zijn kinderen van 6 tot 12 jaar na aanmelding welkom in het kinderKUNSTlab. Het eerste thema is Plasticsoep.

Van knutselclub naar kinderKUNSTlab
De knutselclub op de woensdagmiddag bij JR is al tientallen jaren een begrip. Na de zomervakantie lag deze traditie even stil, maar de vrijwilligers van JR hebben in die tijd zeker niet stilgezeten. Ze hebben een vernieuwd concept bedacht: het kinderKUNSTlab. In blokken van 4 weken kunnen de kinderen aan de slag met een bepaald thema of techniek. En het mooiste is: ze kunnen helemaal zelf bepalen wat ze daarmee willen gaan maken en doen.

Creativiteit voorop
In het kinderKUNSTlab staat de creativiteit van kinderen voorop. Om een voorbeeld te geven: woensdag 24 oktober begint het eerste thema, Plasticsoep. Kinderen ontdekken eerst wat plastic is en welke eigenschappen het heeft. Ze leren ook hoe een lijmpistool werkt. Daarna kunnen ze aan de gang om iets te gaan maken. Omdat ze vier weken de tijd hebben, kunnen ze echt iets moois maken. De vierde week wordt het kinderKUNSTlab het kinderKUNSTbal. Dan kunnen de kinderen laten zien wat ze hebben gemaakt.

Themablokken
Iedere vier weken is er een nieuw thema. Zo kan het kinderKUNSTlab ook zomaar een kinderTECHNIEKlab of kinderDANSlab worden. JR kondigt het volgende thema steeds aan op de site en social media. Heeft u een blok gemist of kan uw kind een keer niet? Geen probleem. U kunt uw kind aanmelden per blok van vier weken. Het tweede thema begint op woensdag 21 november.

Aanmelden via e-mail
Om de kinderen goed te kunnen helpen, is het nodig dat u uw kind vooraf aanmeldt voor een blok van vier weken. De kosten zijn voor 2018 onveranderd: € 2 per kind per middag van 14.00 tot 16.00 uur. Let op: vanwege de wijzigingen is aanmelden via Sjors Creatief niet mogelijk. Aanmelden kan wel via [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen