80-jarige houdt zijn eerste expositie

Foto: Vlasborch

Jan van den Berg is in 1938 in de Visstraat in ’s-Hertogenbosch geboren.De vader van Jan was geen onbekende daar, hij had namelijk een drankenzaak, welke ook te zien is op één van de werken van Jan.

Vanaf de jaren ’70 is Jan markante gebouwen uit  ’s-Hertogenbosch als pentekening vast gaan leggen, waarbij hem geen enkel detail ontbrak. Jan verteld dat hij ook vaak terug ging naar die gebouwen, om vooral geen van die details vergeten te tekenen.


Vele mensen hebben, zonder dat het hen opgevallen is, een werk van Jan in de handen gehad. Want vanaf 1995 prijkt er op de dozen van ‘De Echte Bossche Koek’ van Koekhuys Jan de Backer, een collagetekening van ’s-Hertogenbosch uit de pen van Jan. Doordat de koek door vele toeristen is gekocht, is de pentekening over de gehele wereld verspreid. De pentekeningen van Jan hangen bij verschillende familieleden en vrienden. Men heeft Jan al een tijd lang geadviseerd deze eens te exposeren.

Nu, op 80-jarige leeftijd is het er dan eindelijk van gekomen! De expositie van 17 pentekeningen van Jan van den Berg is tijdens kantooruren te bezichtigen in Visio De Vlasborch, Vlasmeersestraat 99 te Vught.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen