Stichting Ouderen Samen zoekt ouderenadviseur

Foto: St Ouderen Samen

Stichting Ouderen Samen is op zoek naar actieve, enthousiaste 55-plussers die senioren in Vught en Cromvoirt willen adviseren en ondersteunen. Belangstelling?

Heel wat vragen
Vught vergrijst fors en er is er veel veranderd. Senioren moeten meer zelf regelen. Stichting Ouderen Samen wil senioren ondersteunen en helpen om zo lang mogelijk prettig en zelfstandig te blijven wonen. Het is begrijpelijk dat hierover heel wat vragen zijn. Daarom zoeken we nieuwe vrijwilligers voor de uitbreiding van het team ouderenadviseurs.

Opleiding tot ouderenadviseur
Nieuwe vrijwilligers starten met een gratis opleiding tot ouderenadviseur. Daarna gaan zij ouderen aan huis bezoeken. De adviseur gaat samen met de oudere op zoek naar het antwoord op zijn of haar vraag. En dat kan van alles zijn: vervoersvoorziening, Wmo, bezoek van de Zonnebloem, doorverwijzing naar professionele hulp of voor woningaanpassing, etc. Zij activeren senioren om hiervan gebruik te maken. Dit vrijwilligerswerk levert u veel op zoals waardering van de ouderen, leuke collega-vrijwilligers en een zinvolle tijdsbesteding.

Interesse in het werk van ouderenadviseur?
Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan meer informatie over de inhoud van dit vrijwilligerswerk, de gratis scholing in januari 2019, de tijdsinvestering, de werkwijze en wat het u oplevert aan kennis, voldoening en nieuwe contacten. Aanmelden per e-mail via [email protected] of telefonisch via Welzijn Vught: 073-6565350. Je krijgt dan een uitnodiging voor een gesprek.

Meer informatie vind je op www.ouderensamen.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen