Vrijwillige wijk-en dorpsondersteuners

Foto: Pixabay

Wijk- en dorpsondersteuners hebben veel contact met buurtbewoners, jong en oud. Zij inventariseren behoeften en brengen vraag en aanbod samen. Daarnaast brengen zij de buurtbewoners, indien nodig, in contact met de gemeente en andersom. Ze gaan de straat op om te kijken naar het onderhoud van de voorzieningen en toetsen de toegankelijkheid. Alles met een doel: zorgen dat het wonen en leven in de buurt fijn is.

In Vught en Cromvoirt zijn vrijwillige wijk- en dorpsondersteuners actief. Zij werken in de buurten De Vughtse Hoeven, De Baarzen, Vijverhof en Zonneheuvel, in Vught-Noord in de buurten Heunpark, Molenvenseweg en in Cromvoirt. Wilt u een wijk- en dorpsondersteuner bereiken, neem dan contact op via het algemene nummer 073 72 00 922 of via [email protected].

Ondersteuning en hulp
Alle vrijwillige wijk- en dorpsondersteuners krijgen ondersteuning en hulp. Zij werken nauw samen met het team ondersteuners en Welzijn Vught. Welzijn Vught organiseert regelmatig een training, zoals ‘Hoe organiseer je activiteiten?’ en ‘Hoe maak je daarvoor een draaiboek?’.

Mooie voorbeelden
In 2018 hebben de wijk- en dorpsondersteuners op diverse manieren contact gelegd met buurtbewoners. Zo zijn er activiteiten georganiseerd tijdens burendag, was er een bloemenkraam in Turfveld, een lente lunch met buurtvereniging Vijverhof en een opfleurmiddag in Zonneheuvel. Daarnaast werden er in meerdere wijken wijkschouwen georganiseerd in nauwe samenwerking met o.a. Woonwijze en de gemeente, waren er buurtwandelingen en huisbezoeken. Ook is het Zorgteam Heunpark opgericht.

Aanmelden
Hebt u interesse om als vrijwillige wijk- en dorpsondersteuner aan de slag te gaan? En wilt u weten of dit iets voor u is? Neem dan contact op met Welzijn Vught, Frank Mulkens [email protected] of via tel. 06 21 10 16 98. Frank nodigt u dan uit voor een kennismakingsgesprek.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen