Bloei, sluiting, verloedering en nieuw elan

Foto: Ouderen samen

Jef Halmans heeft al heel wat mannen de afgelopen tijd blij gemaakt met zijn lezingen in de Rode Rik over IJzer en Staal, Aluminium en de Ontwikkeling van de Limburgse steenkoolmijnen. Donderdag 13 december geeft hij van 14.00 tot 16.00 uur een lezing over de sluiting van de Limburgse steenkoolmijnen en de gevolgen daarvan.

In de lezing gaat hij in op de laatste jaren van bloei van de mijnindustrie, het sluitingsproces, de jaren van algehele verloedering en de aanzetten naar een nieuw elan voor de streek.

Jef Halmans: “De sluiting van de Limburgse steenkoolmijnen heeft zich binnen zeer korte tijd voltrokken. De Overheid had de beste bedoelingen met het gebied maar kon niet voorkomen dat Heerlen de tweede drugsstad van Nederland werd. Verloedering was overal. Vanaf 2001 is het samenwerkingsverband Parkstad flink aan de slag gegaan en is er weer een normale situatie ontstaan”.

 Jef Halmans, in 1945 geboren in Heerlen, heeft gewerkt in Nijmegen en Drunen. Eerst als ingenieur, later als afdelingsleider en tenslotte als directeur.

 Deze lezing wordt georganiseerd door de Activiteitencommissie van Ouderen Samen. U bent van harte welkom in de Rode Rik, Van Sonstraat 49a. De entreeprijs is 2 euro. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen