Crisispleegouders gezocht

Foto: Pixabay

Van onschatbare waarde en heel hard nodig! Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Dit geldt ook voor crisispleegouders die kinderen en jongeren per direct een veilige opvangplek kunnen bieden.

Crisisopvang in een pleeggezin is bedoeld voor kinderen of jongeren die niet meer veilig thuis kunnen wonen en niet opgevangen kunnen worden door familie of anderen in hun netwerk. De maximale duur van crisisopvang is vier weken. Tijdens deze vier weken wordt zeven dagen per week 24-uurs zorg geboden. Kinderen en jongeren kunnen tijdens deze periode op adem en tot rust komen. Ook wordt deze fase gebruikt om nieuwe mogelijkheden te creëren om het kind weer thuis te laten wonen en/of vervolghulpverlening te organiseren.

Wilt u meer weten?
Kijk voor meer informatie over crisispleegzorg op www.oosterpoort.org/crisispleegzorg. Laat u altijd vooraf goed voorlichten en bedenk welke opvang het beste bij uw eigen situatie past. Is crisisopvang niet mogelijk, dan zijn er ook andere opties: kortdurende opvang, vakantieopvang of langdurige opvang.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen