D’n Opmaot 2019 met de Knolderapen

Foto: Knolderapen

Zondagmiddag 10 februari is het weer zo ver! Tijd voor het jaarlijks terugkerende presentatieconcert van Carnavalsvereniging de Knolderapen; D’n Opmaot. Een evenement wat al jaren bekend staat als DE opwerremer voor het Dommeldurpse Carnaval. U bent vanaf 14.30 uur (aanvang 15.00 uur ) van harte welkom in de foyer van Theater de Speeldoos. De entree is gratis en het beloofd wederom een mooi en vol programma te worden.

Gevarieerd repertoire
Het altijd goed bezochte evenement, ooit begonnen als Snertconcert in Herberghe Sint Joris, kent alweer enige jaren de naam ‘D’n Opmaot’ en is naast een opmaat richting de Carnaval ook het moment voor de 29 muzikanten van de blaaskapel om hun nieuwe repertoire ten gehore te brengen. Onder leiding van Jos van Zandbeek is er de afgelopen maanden dan ook hard gewerkt om 10 februari een gevarieerd en spetterend programma neer te kunnen zetten. Zo komen er nummers voorbij van Vicky Leandros, André Hazes junior, Matthias Reim, T’Pau en Helene Fischer, maar is er uiteraard ook ruimte ingebouwd voor de echte Carnavalsnummers uit Dommerbaorzedurp en Oeteldonk. En natuurlijk wordt het winnende Deun & Dendernummer van de Knolderapen zelf niet vergeten.

Cv. de Krukskes, L.V.V.C. de Henkies en Cv. de Vrolijke Doortrekkers te gast bij de Knollen

Bevriende verenigingen
Ieder jaar nodigen de Knolderapen enkele bevriende carnavalsverenigingen uit om D’n Opmaot gezamenlijk tot een succes te maken. Dit jaar met optredens van Cv. de Krukskes, L.V.V.C. de Henkies en Cv. de Vrolijke Doortrekkers. Allen uit onze buurgemeente Oeteldonk en zeker geen onbekende voor carnaval vierend Vught. Naast dat het gevestigde namen zijn binnen het Oeteldonkse Carnaval zijn de drie verenigingen de afgelopen jaren al vaker te gast geweest bij carnavalsevenementen van de Knolderapen. Verenigingen die het zeker de moeite waard maken om deze zondagmiddag naar Theater de Speeldoos te komen.

De Deurgeschoten Knol
Ook een terugkerende traditie is de Deurgeschoten Knol, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan iemand die zich al jaren inzet voor het Carnaval of de vereniging ‘de Knolderapen’ in het bijzonder. Zo viel vorig jaar de beurt aan Rien Brekelmans om deze waardevolle onderscheiding in ontvangst te nemen. Rien is onder meer jarenlang voorzitter van de inmiddels gestopte vereniging ‘De Vrienden van de Knolderapen’ geweest en natuurlijk Dommeldurper in hart en nieren. Wie de nieuwe decorandus gaat worden blijft nog even een geheim, maar komt zeker in een mooi rijtje namen terecht.

Presentatie nieuwe kleding
Naast het bomvolle muzikale programma wordt er ook nog tijd vrij gemaakt om de nieuwe kleding te presenteren. Schrik niet, de Knolderapen blijven herkenbaar aan de voor hen karakteristieke vier bekende kleuren, maar er komt een tenue bij wat voornamelijk gedragen zal worden bij evenementen buiten het carnavalsseizoen. Bent u benieuwd naar de nieuwe kleding dan is dat nog een reden te meer om deze middag te komen kijken, maar vooral ook luisteren onder het genot van een hapje en drankje. De Knolderapen hopen u zondagmiddag 10 februari te mogen verwelkomen en het zou leuk zijn als iedereen zoveel mogelijk in carnavalskleding naar de Speeldoos komt!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen