Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch: Een goede invulling van de dag

Foto: Pixabay

Op maandag 11 maart a.s. wordt bij Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond gaan we in op het belang van een goede dagbesteding voor mensen met dementie. Esther Tetteroo schetst de mogelijkheden aan de hand van voorbeelden uit haar dagelijkse praktijk als casemanager dementie.

Thema: een goede invulling van de dag
Actief blijven is belangrijk voor mensen met dementie. Maar hoe blijf je actief wanneer je steeds meer geconfronteerd wordt met missers? Ook is het belangrijk om contact te houden met andere mensen. Maar hoe doe je dat als het meedoen in gesprekken steeds moeilijker wordt?

Mensen met dementie worden vaak passiever. Het kan dan voor hen en voor hun naasten een hele opgave zijn om een dag te vullen met zinvolle bezigheden. Hoe blijf je zo lang mogelijk actief? Welke mogelijkheden zijn er thuis en buitenshuis? Kun je een beroep doen op familie en buren? Wat zijn de mogelijkheden in de verschillende stadia van dementie? Wanneer maak je de stap naar professionele dagbesteding of dagbehandeling? Esther Tetteroo schetst de mogelijkheden aan de hand van voorbeelden uit haar dagelijkse praktijk als casemanager dementie.

Na de pauze gaan we met de bezoekers in gesprek over hun ervaringen met dit onderwerp.

Praktische informatie
Op maandag 11 maart bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café bij Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ‘s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Vivent afdeling Behandeling & Consultatie via Beppie Schothorst, casemanager dementie, telefoon: 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog, telefoon: 073 – 645 41 77. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen