Heldinnen in DePetrus

Foto: Vrouwendag

Elk jaar op 8 maart staan we stil bij de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Ook in DePetrus is op deze dag aandacht voor dit thema. De bibliotheek organiseert een avond voor heldinnen. Ben of ken je een heldin? Kom dan naar deze interactieve avond voor en door de vrouw.

Heldinnen van Vught
Onder leiding van verhalenverteller Mirjam Mare (vertelpodium Het Lopende Vuur) en interviewster Marja Käss gaan we het thema verkennen tijdens een interactieve avond. Heldinnen zijn onder andere vrouwen die opkomen voor de rechten van de vrouw, maar er zijn zoveel meer heldendaden! Vught en omstreken heeft ook haar heldinnen. Vughtse vrouwen die een heldendaad hebben verricht voor vrouwen uit de buurt, bijvoorbeeld. Toegang is gratis, graag aanmelden via de website.

De vrouw in maart
Op 8 maart is er naast de avond over Heldinnen in Vught ook overdag van alles te doen in de stadsbibliotheek aan de Hinthamerstraat rondom wereldvrouwendag. Kijk voor het hele programma op deze dag op http://bit.ly/vrouwendag8maart. Bij Babel (de organisatie achter de bibliotheek) staat de vrouw de hele maand maart centraal. Van een ontspannen zondagmiddag speciaal voor vrouwen op 31 maart (Leezy Sunday), tot aan het thema van de Boekenweek (De moeder de vrouw). Kijk op de website voor het complete aanbod.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen