Bezoekdienst weduwen en weduwnaars

Foto: Ouderen samen

Het overlijden van een partner is een aangrijpende gebeurtenis. Voor u als nabestaande breekt er een moeilijke periode aan. Juist nu heeft u behoefte aan veel steun. Praten met iemand die u begrijpt omdat die uit eigen ervaring weet wat het is om je partner te verliezen, kan een belangrijke bijdrage en aanvulling zijn op al bestaande ondersteuning vanuit de omgeving.

Om die hulp en steun te kunnen bieden heeft stichting Ouderen Samen de Bezoekdienst Weduwen en Weduwnaars opgezet.

Deze bezoekdienst biedt ondersteuning aan weduwen en weduwnaars van 60 jaar en ouder waarvan de partner gedurende het afgelopen jaar is overleden. Een vrijwilliger komt een à twee keer in de maand bij u op bezoek en praat met u over uw verlies en wat u als gevolg daarvan doormaakt.

Na aanmelding wordt er een afspraak gemaakt voor een kennismaking. Als u aangeeft dat u van de bezoekdienst gebruik wilt maken spreekt u met de vrijwilliger die u komt bezoeken af hoe vaak en wanneer u bezocht wilt worden. Aan de bezoeken zijn geen kosten verbonden.

De bezoekers zijn vrijwilligers die zelf weduwe of weduwnaar zijn. De vrijwilligers zijn getraind in gespreksvoering en in het helpen bij rouw-/verliesverwerking. Uit eigen ervaring weten zij wat het is om alleen te komen staan.

Reacties van deelnemers: “Geweldig, er was een klik”. “Het verdriet gaat niet weg, je moet het toch zelf verwerken”. “Fijn dat ik met een ervaringsdeskundige kon praten. Ik ben heel erg tevreden”. “De bezoeker had een goed advies, wat ik opgevolgd heb, daar had ik echt iets aan”. “Het is ook gewoon gezellig als er iemand langs komt die je begrijpt, we hebben samen gelachen en gehuild”.

Informatie en aanmelding: voor meer informatie over de bezoekdienst kunt u contact opnemen met Moniek van Oss van Welzijn Vught, telefoonnummer 06-46768108 (bij afwezigheid kunt u een boodschap achterlaten) of mail naar [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen