Iedereen heeft dromen toch?

Foto: Kai Bodewitz

Jong cabaret talent en muzikant Kai Bodewitz speelt op donderdag 9 mei een voorstelling in theater de Speeldoos Vught met een twist! Samen met regisseur en coach Edwin van Lieshout heeft Kai Bodewitz gewerkt aan deze bijzondere One Man Show. Hij bespeelt deze avond ook de gitaar, piano, ukelele en zelfs een cajon zonder moeite. Jeroen van Delden zorgt voor extra begeleiding op gitaar.

Toen Kai in 2016 meedeed aan het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival kreeg hij de smaak van cabaret te pakken! Hij gaat meedoen aan de 33ste editie van het Groninger studenten cabaretfestival en hij stond in de finale van Cabaretteketet 2019 in Sittard.

Dream4Kids
Kai heeft een droom! Net zoals ‘Dream4Kids’ dromen van kinderen waarmaakt. En daarom speelt Kai deze bijzondere avond voor dit prachtige goede doel. Meer dan de helft van het bedrag van de verkochte kaartjes gaat naar Dream4Kids. Steun jong cabaret talent Kai Bodewitz met het waarmaken van zijn droom en steun de kinderen van Dream4Kids met hun droom. Kom en geniet!

Dream4Kids laat de grootste dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een (jeugd)trauma in vervulling gaan tijdens een droomdag. De droomdag is onderdeel van het behandelplan van het kind. De droomdag vind dus plaats op het moment dat het kind er klaar voor is. Zo’n dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en aan hun vertrouwen in de wereld. Bovendien geeft een droomdag moed en positieve energie om weer in dromen te geloven, en laat het zien dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft. Dream4Kids wil kinderen weer laten geloven in de toekomst. Laten zien dat zij ook belangrijk zijn!

Jonge leeftijd
Bodewitz wist al op jonge leeftijd dat hij op het podium wilde staan. Bij een plaatselijk theater bezocht hij de voorstelling ‘Circus Fiasco’. “Een voorstelling die ik me nog goed kan herinneren. Het maakte me zo aan het lachen.” De bewegingen, de muziek; Bodewitz vond het tof en wilde het ook. Daarom volgde hij in de opvolgende jaren zanglessen, leerde hij piano en gitaar spelen en nam hij musicallessen. Zijn instrumenten sieren dan nu ook nog steeds de woonkamer.

Dat Bodewitz geïnteresseerd is in muziek komt ook niet van een vreemde. Zijn moeder speelde ook piano. “Ik was daar altijd door verwonderd. Ze speelde klassiek en dat raakte me wel. Soms zong ik flauw mee met Ave Maria, met zo’n hoge vrouwelijk stem. Dan moest ze lachen.”

Dagje meelopen met Veldhuis en Kemper
Kai doet alles zelf, van promotie tot het schrijven van de liedjes. En hij is niet bang om mensen te benaderen. “Als je iets wil, moet je er helemaal voor gaan”, zegt hij. En wie weten alles over het wereldje? Juist, andere professionals. Dus Kai mailde een paar bekende cabaretiers en vroeg of ze hem konden helpen. “Zo ben ik in contact gekomen met mijn held Jochem Myjer. Spannend, maar hij bleek ook maar gewoon een mens te zijn, haha. Maar ook Tineke Schouten en Veldhuis en Kemper wilden me helpen. Mocht ik dagje met ze meelopen om te bekijken hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Met sommige heb ik nog steeds contact, die kan ik altijd appen als ik vragen heb. Bijzonder toch?”

Uitverkocht Carré
We hebben hier te maken met een ambitieuze jongeman, zoveel is zeker. Wat zijn de plannen voor de toekomst? “Ik wil deze voorstelling nog een keer of veertig spelen ( waarvan meer dan de helft voor een goed doel ) en dan ga ik de volgende maken. En binnen tien jaar wil ik in een uitverkocht Carré staan, het liefst met een oudejaarsconference. Hee, een mens mag blijven dromen toch? Zoals ik altijd zeg: “alles komt goed en de rest niet.”

Kom genieten 9 mei in theater de Speeldoos in Vught. dit mag en wilt u niet missen!

 

Reacties