Staking openbaar vervoer: “dinsdag wordt moeilijke dag”

Foto: FPMB Bart Meesters

Iedereen heeft het recht om te staken, maar de staking in het openbaar vervoer dinsdag zal veel impact hebben. “Het wordt heel vervelend.”

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) heeft dat vrijdag gezegd. “Dinsdag wordt een moeilijke dag voor de reizigers.” De staatssecretaris hoopt dat “de stakers dat meewegen”. Verder adviseert ze iedereen zich goed voor te bereiden op de staking en te zoeken naar alternatieven.

De vakbonden hebben de staking uitgeroepen om hun eisen over het pensioenstelsel kracht bij te zetten. Overleg daarover met het kabinet liep eind vorig jaar stuk. De bonden willen onder meer dat de AOW-leeftijd wordt bevroren en mensen met zwaar werk eerder kunnen stoppen.

Van Veldhoven wilde hierover niets zeggen. Ze verwees naar minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken), die het pensioenbeleid in zijn portefeuille heeft. Die liet weten dat hij werkt aan een oplossing, maar dat het om een ingewikkeld vraagstuk gaat. Hij wilde niet ingaan op de vraag of de partijen er vóór dinsdag nog uit kunnen komen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen