Gemeenten lanceren app Linie 1629 voor erfgoed fietsroute

Maandag was de aftrap voor de voorbereidingen voor de viering van de vierhonderdste verjaardag van het Beleg van Den Bosch in Fort Isabella in Vught. Met de ondertekening van het convenant ‘Samen op weg naar 2029’ werd dit officieel vastgelegd die nodig zijn voor de herdenking van het Beleg van Den Bosch in 2029.

De handtekeningen werden gezet door de betrokken wethouders van Den Bosch, gemeente Heusden , Sint-Michielsgestel, en namens de gemeente Vught Peter Pennings, bestuurders van Stichting De Groene Vesting, Kring Vrienden van Den Bosch en de gedeputeerde voor cultuur van de provincie Noord-Brabant Marianne van der Sloot.

Van der sloot lanceerde eveneens de erfgoedroute-app Linie 1629. De app gaat over allerlei onderdelen van de Linie van Frederik Hendrik -nu een fietsroute. In de app wordt het verhaal van zowel de Republiek verteld als dat van de Spaanse Nederlanden door respectievelijk de Amsterdamse krantenuitgever Jan van Hilten en de Antwerpse krantenuitgever Abraham Verhoeven. Ze hebben echt bestaan en ze hebben er echt over geschreven. En die artikelen zijn hertaald voor deze app.

Na de lancering van de app werden vier Zuiderwaterlinie-vertelborden onthuld door de wethouders. In totaal worden er zeventien borden de komende weken geplaatst.

Foto’s en Film Cees Ringelberg

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Reacties