Wethouder Heijboer en wethouder van de Ven openen Taalhuis Vught

Wethouder Saskia Heijboer en wethouder Toine van de Ven hebben dinsdag 10 september Taalhuis Vught geopend en hebben samen een handtekening gezet met de kernpartners een convenant. In dit convenant staat dat iedereen zich inzet om de basisvaardigheden van alle inwoners van Vught te versterken.

In de gemeente Vught hebben ongeveer 3.000 inwoners moeite met rekenen, taal of digitale vaardigheden. Deze mensen kunnen een achterstand oplopen in de samenleving. Met de oprichting van het Taalhuis Vught wordt de basis gelegd voor een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid. Het Taalhuis is dé plek waar bewoners uit de gemeente Vught vanaf 18 jaar terecht kunnen voor advies en ondersteuning bij hun taal-, reken- of digitale vragen. De opening van het Taalhuis vindt plaats in de Week van de Alfabetisering en de handtekeningen werden gezet in DePetrus.

De kernpartners zijn de gemeente Vught, ABZ Vught, Babel Bibliotheek Vught, Koning Willem I College, Sagènn, Stichting Lezen en Schrijven, Welzijn Vught en WSD. Silke Dragstra is coördinator Taalhuis in de gemeenten Vught, Boxtel en Sint-Michielsgestel.

 

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Reacties