Passie voor Compassie: cultureel ontmoetingsweekend voor jongeren

Foto: Pixabay

Inspirerende gastsprekers, onderlinge dialoog en een groep jongeren uit verschillende culturele achtergronden. Van 15 t/m 17 november vindt het ontmoetingsweekend Passie voor Compassie voor de achtste keer plaats in Kloosterhotel ZIN in Vught.

Tijdens het weekend gaan jongeren van 20 tot 35 jaar met elkaar in gesprek over hoe ze actief kunnen werken aan een samenleving waarin afkomst en levensovertuiging geen kloof veroorzaken.

Passie voor Compassie is een initiatief van de Beweging van Barmhartigheid. De stichting organiseert activiteiten die bijdragen aan een meer menselijke en compassievolle wereld. Vragen zoals ‘Wat betekent compassie voor jou en de ander?’ en ‘Hoe kun je meer vanuit compassie leven?’ staan centraal tijdens het jongerenweekend.

Eerdere gastsprekers tijdens Passe voor Compassie waren onder andere Ernst Hirsch Ballin, Jerry Afriyie en Rikko Voorberg. De gastcolleges en dialogen worden afgewisseld door creatieve werkvormen en momenten van meditatie en bezinning in de natuur.

Meer informatie en aanmelden: https://www.barmhartigheid.nl/activiteiten/details/passie-voor-compassie-najaar-2019-jongeren

 

 

Reacties