Vught 75 jaar bevrijd: Muziektoppers van toen

Foto: Ouderen Samen

Vught is in oktober 1944 bevrijd door de Schotse Highland Division. Op 26 en 27 oktober van dat jaar maakten de Vughtenaren voor het eerst kennis met de Schotse doedelzakmuziek. De bands paradeerden in kilts door ons dorp om de bevrijding te vieren en om ons de donkere oorlogsjaren te laten vergeten.

Natuurlijk hadden we clandestien al wat meegekregen van de songs van Vera Lynn. Kort na de bevrijding kwamen er ook heel wat Nederlandse liedjes zoals ”Trees heeft een Canadees” tevoorschijn, uit het niet, leek het wel…

In deze Muzieksalon besteden we aandacht aan de baaierd van liederen en muziek uit het Schotse, Engelse en Nederlandse repertoire uit die dagen.

Voor degenen die het hebben meegemaakt een dierbare herinnering en voor anderen een uitbreiding van hun kennis van de vaderlandse geschiedenis. Tenslotte is ook de Marseillaise een ultiem bevrijdingslied. Wij kunnen onze vrijheid niet voldoende koesteren. We blijven er onze bevrijders “eeuwig” dankbaar voor dat Nederland en Vught weer konden herrijzen na de oorlog.

Jan van Dam presenteert het programma in beeld en geluid.

Muzieksalon donderdag 26 september | 14.00 – 16.00 uur | Rode Rik, Van Sonstraat 49 | Entree € 2,– | vrije inloop.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen