Aftrap Hoge Bomen Festival in Vught groot succes!

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 vond in Vught de allereerste editie van het Hoge Bomen Festival plaats op het terrein van Fort Isabella. Een festival waar de beste tribute bands uit binnen en buitenland bekende tophits ten gehore brachten.

Zaterdag stonden The Doors in concert door The Doors Tribute Band (NL), Rolling Stones Tribute Band door Sticky Fingers (IT), Queen Tribute Band door Mother Mercury (BE) op het programma. Het waren super optredens. Het publiek was laaiend enthousiast en genoten zichtbaar van de muziek onder de zon.

Zondag 22 september is het de beurt aan ABBA door ABBA FEVER (NL) en André Hazes tribute door H6 (NL). Een dertienkoppig orkest dat het laatste concert van André Hazes, ‘Zij gelooft in mij’ ten gehore bracht. Met in het voorprogramma 2 lokale bands.

In een interview met Ivo Dierx en Ruud Bruins vertelden de heren hoe enthousiast en trots ze zijn dat dit ultieme tribute festival in Vught plaatsvond op een geweldige locatie. En wel in het groen op het terrein van Fort Isabella.

vught.nieuws.nl : Hoe is het idee van het Hoge Bomen Festival ontstaan?

Ivo Dierx : In de wintermaanden traden elke zondagmiddag tribute bands op in P79 te Den Bosch. Dit liep heel goed en op een gegeven moment is het idee ontstaan om ook iets te organiseren in de zomermaanden. Het idee is een jaar geleden ontstaan. Samen met Ruud Bruins, de organisator van het festival, zijn we in gesprek gegaan met de gemeente Vught en de directie van Fort Isabella. Een half jaar geleden zijn we echt begonnen met de organisatie en het programmeren van het festival.

Ruud Bruins : Ivo doet voor P79 de marketing en programmering samen met mij. Omdat de zondagmiddagen met optredens van diverse top tribute bands heel goed bezocht werden, is bij ons het idee onstaan om buiten iets neer te zetten. We zijn gaan brainstormen en zo is het idee voor het Hoge Bomen Festival ontstaan.

Vught.nieuws.nl : Waarom hebben jullie voor Vught gekozen?

Ivo Dierx: Fort Isabella is een geweldige locatie vanwege de beschikbare ruimte en de bosrijke omgeving vandaar de naam Hoge Bomen Festival.

Ruud Bruins: Toen we in gesprek gingen met de gemeente Vught kregen we een ontzettend warm welkom. Burgemeester Van de Mortel was meteen heel enthousiast en vond dit festival van toegevoegde waarde voor de gemeente Vught. Hij zei “laten we met elkaar kijken of we in Vught iets mogelijk kunnen maken met zijn allen”.

Ook de directie van Fort Isabella was meteen heel positief. Dit was voor ons heel verrassend. “In deze wedstrijd waren alleen maar winnaars” aldus een zichtbaar ontroerde Ruud.

Ook vanmiddag kunt u nog genieten van mooie tribute bands zoals ABBA door ABBA FEVER (NL) en André Hazes tribute door H6 (NL). Een dertienkoppig orkest dat het laatste concert van André Hazes. Er zijn nog maar een paar tickets beschikbaar.

Interview en foto’s Marijke Wejkamp

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen