Hersenstichting zoekt nieuwe collectanten om geld op te halen

Foto: Hersenstichting

In de gemeente Altena gaan begin volgend jaar maar liefst 279 personen langs de deuren om geld op te halen voor de Hersenstichting. Dit is het hoogste aantal collectanten van de provincie Noord Brabant. De gemeentes Breda en ’s-Hertogenbosch staan op plek nummer twee en drie. Nieuwe aanwas van collectanten blijft in de gehele provincie nodig om geld op te halen voor onderzoek naar hersenaandoeningen.

“Afgelopen jaar werd in de provincie Noord-Brabant 199.934,- euro opgehaald”, zegt Andreas Tober, woordvoerder van de Hersenstichting. “Met dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. In de komende collecteweek hopen we de opbrengst te verhogen en om dit te bereiken hebben we meer collectanten nodig. Want hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Hoe meer collectanten er zijn, hoe meer mensen met een hersenaandoening we uiteindelijk kunnen helpen.” Met de opbrengst investeert de Hersenstichting in baanbrekend onderzoek, voorlichting en het verbeteren van patiëntenzorg.

Huidige collectanten per gemeente

In 2019 hebben 1487 mensen uit de provincie Noord-Brabant gezamenlijk 199.934,- euro bijgedragen aan de totale collecteopbrengst van 1,5 miljoen euro. De drie gemeentes van de provincie die op het moment de meeste collectanten hebben, zijn in onderstaand overzicht af te lezen.

Top 3 meeste collectanten
< Gemeente Altena 279
< Gemeente Breda 186
< Gemeente ’s-Hertogenbosch 174

De collecteweek in 2020 is van maandag 27 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020. Ruim 19.000 vrijwilligers lopen door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenaandoeningen. Wilt u zich ook inzetten voor mensen met een hersenaandoening? Word dan collectant. Kijk voor meer informatie op: www.hersenstichting.nl/collecte

Over de Hersenstichting
1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg. Meer informatie: www.hersenstichting.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen