Ouderensamen organiseert een leuke middag

Foto: Ouderen samen

Ouderensamen organiseert op donderdag 30 januari een leuke middag in de Rode Rik een muzikale ode aan de Méditerranée. Rond deze binnenzee ligt voor ons Europeanen de bakermat van vele kunstuitingen, o.a. ook op muzikaal gebied.

Mare Nostrum noemden de Romeinen de Middellandse Zee. La Mer van Charles Trenet uit Narbonne en De Parelvissers van Georges Bizet vinden hier hun inspiratie. Maar ook in de Gypsy Jazz, de flamenco-dans en de Italiaanse opera zijn invloeden terug te vinden van de blauwe zee. Mooi bezongen door Toon Hermans, Georges Brassens uit Sète, Georges Moustaki uit Griekenland en natuurlijk Tino Rossi met O sole mio. Want de altijd aanwezige zon zorgt er voor dat Marcel Amont kan zingen: “Bleu, bleu, le ciel de Provence”. Sancta Lucia, patrones van de zeelieden, mag niet ontbreken. Aan de zuidkant klinkt de Arabische muziek vanuit de minaretten. En de beroemde opera Aida van Verdi speelt zich af in Egypte.

Een veelkleurig palet dat U kunt zien en horen op deze middag in de muzieksalon van de Rode Rik. Presentatie: Jan van Dam

Donderdag 30 januari 2020 | 14.00 – 16.00 uur | Rode Rik, Van Sonstraat 49, Vught | Entree € 2,– | vrije inloop

www.ouderensamen.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Reacties