Coronavirus en dementie

Foto: Pixabay

Alzheimer Nederland houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM. Zij krijgen veel vragen over hoe het zit met het coronavirus en dementie. Hoe kwetsbaar is iemand met dementie? In hoeverre zijn extra voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus nodig?

Zij schreven een artikel over wat u kunt doen, hoe u corona kunt herkennen bij iemand met dementie en geven daarin ook nog wat andere tips zoals ideeën voor activiteiten om samen te ondernemen.

Omgaan met mensen met dementie tijdens de corona-uitbraak
De zorg voor mensen met dementie gaat ondanks alles gewoon door, thuis en in het verpleeghuis. Wat kunt u doen om mensen met dementie de komende tijd zo goed mogelijk te ondersteunen? Hoe gaat u om met gevoelens van onveiligheid en minder sociaal contact? En hoe blijft u goed voor elkaar en ook voor uzelf zorgen? Op dementie.nl geven wij u antwoord op deze vragen en aanvullende tips.

Wat kunt u als buurman of -vrouw, kind, kleinkind, vriend doen voor iemand met dementie?
Veel mensen met dementie (en hun naaste/mantelzorger) zijn kwetsbaar en ontvangen nu geen of veel minder bezoek. En dat terwijl ze vaak afhankelijk zijn van het contact met anderen. Wat kunt u doen voor uw buurvrouw, tante, opa, oma of vriend met dementie? Dat leest u op samendementievriendelijk.nl.

Alle Alzheimer Café bijeenkomsten en trainingen geannuleerd
In verband met de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus vanuit het RIVM hebben zij besloten alle bijeenkomsten en trainingen te annuleren de komende maand om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Online blijven ze actief. Heeft u een vraag, wilt u uw verhaal met anderen delen of op de hoogte blijven van nieuws en informatie rondom dementie? Ga dan naar  forumFacebook en/of Instagram.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen