Binnenkort kroonringen in heel Vught

Foto: Vught.Nieuws

De gemeente Vught hangt binnenkort kroonringen op door heel Vught voor de zakken voor plastic, blik en drinkpakken (PBD). Afgelopen maanden is in verschillende straten in Vught een proef gedaan met kroonringen.

Een kroonring is een plastic ring met doppen die rondom een lantaarnpaal wordt gehangen. Aan de doppen kunnen de plastic zakken voor PBD gehangen worden.

Voorheen waaiden de zakken vaak weg of werden opengescheurd door dieren. Het doel van deze proef was om overlast van de zakkeninzameling te beperken en daarmee afvalscheiding te stimuleren. De resultaten van de proef zijn positief. De kroonringen zorgen voor een verbetering van het straatbeeld. De meeste zakken hangen gebundeld aan de lantaarnpalen op de juiste ophaaldag en waaien niet meer weg.

Daarom is besloten om de kroonringen in heel Vught en Cromvoirt op te hangen (behalve in het buitengebied). De komende weken starten we met het ophangen van de kroonringen. De ringen verspreiden we over alle straten. Dit is een hele klus, dus het kan nog even duren voordat de kroonringen in uw straat hangen.

We willen u vragen om uw zakken met plastic afval voortaan aan deze kroonringen in uw straat te hangen. De spelregels voor het aanbieden van de PBD zakken aan de kroonringen:
• Bewaar de PBD zakken in huis en hang de zakken alleen aan de kroonringen op de inzameldag. Hang de zakken dus niet alvast buiten op andere dagen. Dit zorgt voor extra overlast. De inzameldagen vindt u op de afvalkalender op www.vught.nl of via de afvalapp van de Afvalstoffendienst .
• Hang de PBD zakken op de inzameldag voor 07:30 uur op aan de kroonringen.
• Hang de PDB zakken met het hengsel aan de knoppen. Draai of knoop het hengsel niet vast.
Dit bespaart veel tijd voor de chauffeurs die de zakken losmaken.
• Gebruik de gemeentelijke plastic zakken voor PBD. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij het gemeentekantoor, het bibliotheekpunt Cromvoirt en de Milieustraat.
• Is de kroonring stuk, neem dan contact op met de gemeente Vught via 073 65 80 680.

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met mevr. M. van Gool via [email protected] of tel. 073 65 80 680.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Reacties