Waar gaan we in Vught duurzame energie opwekken?

Foto: Pixabay

We merken het iedere dag, het klimaat verandert. Het wordt steeds warmer en droger en regenbuien worden steeds heftiger. Met duurzame energie proberen we dit tegen te gaan.

Daarom komen er ook in Vught windmolens en meer zonnepanelen. Waar? Dat gaan we samen met u bepalen. Kom naar één van onze informatieavonden en praat mee.

In het klimaatakkoord is afgesproken om de temperatuur op aarde niet meer dan 2 graden Celsius te laten stijgen ten opzichte van 1990. Met Vught werken we in de Regio Noordoost Brabant aan de Regionale Energie Strategie (RES). In de RES spreken we met elkaar af hoeveel duurzame energie we op moeten wekken om toch voldoende elektriciteit te hebben. Duurzame elektriciteit kunnen we opwekken door gebruik te maken van windmolens of zonnevelden. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk. Iedere gemeente, dus ook Vught, moet hieraan haar steentje bijdragen. Er komen dus zonnevelden en/of windmolens, ook in Vught.

Gemeenteraad
Donderdag 11 juni heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de zogenaamde concept-RES. Dit betekent dat de gemeenteraad het duurzame opwekken van elektriciteit wil gaan uitvoeren.  Wethouder Toine van de Ven gaat graag met u in gesprek over welke locaties in Vught geschikt zijn voor zonnevelden en/of windmolens. We kijken hierbij naar het grondgebied van de gemeente Vught inclusief Helvoirt. De inwoners uit Helvoirt zijn ook van harte welkom op de informatieavonden.

Wanneer?

De informatieavonden zijn op:

  • Maandag 29 juni 2020 van 16.30 tot 18.00 uur
  • Maandag 29 juni 2020 van 19.30 tot 21.00 uur
  • Een week later gaan we ook met u in gesprek in Helvoirt. Het precieze tijdstip volgt in het Klaverblad van volgende week en via Social Media.

Waar: Novalis aan de Industrieweg 9 Vught. Natuurlijk houden wij rekening met de RIVM maatregelen.

Komt u ook?
Stuur een mail naar [email protected] en vermeld daarin uw naam en telefoonnummer en het tijdstip dat u de bijeenkomst wilt bezoeken. Per bijeenkomst mogen maximaal 30 mensen aanwezig zijn. Mochten de bijeenkomsten vol zijn dan plannen we nieuwe tijdstippen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen