Toine van de Ven lijsttrekker PvdA-GroenLinks

Foto: PVDA Groen Links Vught

De leden van PvdA-GroenLinks hebben Toine van de Ven (37) gekozen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen in Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Dit gebeurde op een drukbezochte algemene ledenvergadering in De Keizer in Helvoirt.

Tevens is Van de Ven de kandidaat wethouder voor de partij. Op de lijst wordt hij gevolgd door Karin Sprik, Ton van der Vossen, Brecht Gerritse, Nino de Lange en Kim Dorna. Dat de partij met nieuwe energie de verkiezingen ingaat, blijkt uit de vastgestelde kandidatenlijst die zich kenmerkt  door relatief veel vrouwen en jongeren én een mooie mix van inwoners uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt.

Klaar voor de verkiezingen
De herindelingsverkiezingen zijn op 18 november 2020. PvdA-GroenLinks is de eerste partij die de kandidatenlijst heeft vastgesteld. Met de keuze voor Van de Ven als lijsttrekker is gekozen voor een bekend gezicht uit Vught met veel ervaring. Al jaren is hij het uithangbord van PvdA-GroenLinks in Vught. Van de Ven is sinds juni 2018 wethouder. Daarvoor was hij raadslid en fractievoorzitter voor PvdA-GroenLinks. Van de Ven: “Ik ben blij met het in mij gestelde vertrouwen. Ik heb er heel veel zin in om samen met alle kandidaten op deze prachtige lijst onze groene en sociale idealen uit een ambitieus verkiezingsprogramma waar te maken.”

Warme samenwerking in Helvoirt
Nieuw is natuurlijk de samenvoeging van Vught en de kern Helvoirt. PvdA-GroenLinks heeft het afgelopen jaar in de voorbereiding intensief contact gehad met leden van de Haarense partij Progressief’96. Veel in Helvoirt bekende gezichten uit deze partij staan nu ook op de kandidatenlijst. Naast huidig Progressief’96 raadslid Brecht Gerritse, symboliseren onder andere voormalig wethouder en partijvoorzitter Antoon van de Ven en de huidige wethouder Carine Blom deze warme samenwerking.

Afscheidnemende fractievoorzitters Floor Bink en Tiny Assink
De laatste twee plaatsen op de kandidatenlijst worden ingevuld door de twee afscheidnemende fractievoorzitters van Progressief’96 en PvdA-GroenLinks: Tiny Assink en Floor Bink. De partij is hen zeer dankbaar voor hun inzet in de afgelopen jaren. Met nieuwe energie gaat de partij door, maar met trots en dankbaarheid zijn de laatste twee plaatsen op de kieslijst gereserveerd voor de twee fractievoorzitters die in de afgelopen jaren hebben gezorgd voor een groen en sociaal geluid in onze gemeente.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen