Er komt een landelijke herdenkingsdag coronavirus in najaar

Foto: Pixabay

In het najaar komt er een landelijke dag om stil te staan bij alle gevolgen van het coronavirus. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag na de laatste ministerraad voor de zomervakantie. De komende tijd wordt uitgewerkt hoe het evenement eruit gaat zien.

“Het zal een dag zijn waarop we gezamenlijk terugkijken”, aldus Rutte. ,,Een dag waarop we meeleven met betrokkenen. Vooral hen die te maken hebben gehad met verlies. Waarbij we gezamenlijk terugkijken en ook hoopvol vooruitblikken. Eigenlijk is daar geen tijd voor geweest en die is er eigenlijk nog steeds niet, maar die moet er wel komen.”

De premier zei dat het ‘voor iedereen’ een enorm moeilijke tijd is geweest. Mensen ‘zijn dierbaren verloren’, of ‘hun baan kwijt’ en we hebben maanden thuis gezeten, zei Rutte. Niemand had kunnen bevroeden dat dit zo allesbepalend zou zijn voor dit jaar”, zei Rutte, die terugblikte op het politieke seizoen, nu ook het kabinet met reces gaat.

De landelijke dag zal een “sterke regionale component” hebben met een landelijk karakter, aldus de premier.  Er zal volgens hem een belangrijke rol zijn voor burgemeesters en burgers. Het gaat er per regio ‘verschillend uitzien.

De dag is bedoeld “om stil te staan bij wat er gebeurd is”, zei de premier.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen