‘Rondje van de zaak’ bij De Gouden Ton

Al bijna vijfenzestig jaar is Slijterij en Wijnhandel De Gouden Ton een begrip in Vught. Service, kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij eigenaar Johan Paymans hoog in het vaandel. “Ik laat de klanten het assortiment bepalen.”

De slijterij begon in een oude stal achter het huidige pand. “Daar begonnen mijn ouders, Jan en Mia, hun zaak. Het huidige pand was toen nog de bakkerij van mijn opa. Toen de bakkerij er in 1966 mee stopte, kwam de slijterij er voor in de plaats. In dat jaar werd ik zelf ook geboren en op mijn twintigste ben ik zelf ook in de slijterij gaan werken.”

Wijn is de hoofdmoot in de winkel. “Wijn is echt mijn ding. Waar we vroeger voornamelijk inkochten bij andere importeurs, importeer ik tegenwoordig veel zelf uit Bergerac, Côtes du Rhône, Languedoc en Toscane. Hierdoor heb ik veel meer exclusiviteit. Het zijn allemaal wijnen waar ik zelf voor honderd procent achter sta. Naast de wijnen verkoop ik ook steeds meer champagne. Dat deed ik eerst bijna niet, omdat de goedkopere champagnes niet te zuipen waren. Maar nu heb ik het champagnehuis Koechlin gevonden. Een ambachtelijke producent die het hele proces van druiven telen tot het bottelen van de flessen in eigen beheer heeft. Koechlin heeft betaalbare champagnes die toch een hele verfijnde smaak hebben. En er is een directe link met de Eiffeltoren, want een familielid van deze familie was als ingenieur betrokken bij de bouw van dit Parijse symbool. ”

Bij De Gouden Ton kan de Vughtenaar ook altijd terecht voor feesten en partijen. “Hier zijn we altijd druk mee. We leveren onder andere taps, fusten en statafels. En wat niet op is gegaan, wordt gewoon terug gebracht. Tegenwoordig heb ik ook steeds meer gekoelde dranken. Van wijn en bier tot frisdranken. En voor alles wat we doen geldt altijd: service, kwaliteit en betrouwbaarheid.”

In de zaak hangen foto’s van Jan en Mia en van Johan en zijn vrouw Wilma, die hem bij alles helpt. Maar ook een bijzondere illustratie. “Ik had op een gegeven moment op social media wat foto’s gezet van ons pand aan de rotonde en wat busjes van vroeger en nu. Toen bedacht ik ineens het ‘rondje van de zaak’. Edith Buenen heeft van dit idee een leuke illustratie gemaakt, waarbij de busjes een rondje rijden bij de rotonde voor onze zaak. Uit lol ontstaan en heel erg leuk geworden. Ik houd van originele ideeën. Zo reed ik vorig jaar tijdens de golfwedstrijd KLM Open met mijn originele bakfiets door Vught om mensen een glaasje champagne aan te bieden. De glaasjes mochten ze dan later een keer terug komen brengen naar de winkel. Zo ontwikkel je een goede band met je klanten en dat maakt ons onderscheidend.”

Martinilaan 1
5262 BR Vught
Tel. 073-6560479
E-mail: goudentonvught.nl.

Door Lisette Broess-Croonen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen