Regentonnenactie in Vught en Cromvoirt erg succesvol

Foto: KANT

Vanaf 1 augustus startte Burgerinitiatief KANT samen met Karwei Vught en met ondersteuning van de Gemeente Vught en Waterschap De Dommel een regentonnenactie. KANT gaf op maar liefst 100 regentonnen € 20,- korting.

De actie verliep boven verwachting en binnen een week waren er al bijna 100 tonnen verkocht. De gemeente Vught heeft besloten dat er voor 50 tonnen extra korting komt. Wees er dus vlug bij want op=op.

Waarom een regenton?
Een regenton is een eenvoudige manier om jouw tuin aan te passen aan de klimaatveranderingen. Met de extreme piekbuien vang je het water op en in de droge periodes kun je het gebruiken om je tuin te voorzien van water. Wanneer je je regenpijp helemaal afkoppelt en het regenwater (nadat je ton vol is) in je eigen tuin laat lopen is dat nog beter voor de natuur en het rioolsysteem. Je houdt zo het water in je eigen tuin en het zakt daar de grond in, goed voor het grondwater. Daarnaast help je mee om de druk op het riool bij hoosbuien te verminderen, zo komen bijvoorbeeld straten minder blank te staan als het hard regent. KANT wil meer inwoners motiveren om een regenton te gebruiken en het regenwater af te koppelen.

Actie
Wat houdt de actie in? Koop als inwoner van de gemeente Vught een regenton bij Karwei Vught en krijg daar van KANT bij de kassa meteen € 20,- korting op. Dit is onafhankelijk van de prijs van de regenton. Deze korting is boven op de korting die Karwei Vught zelf al geeft in deze actieperiode. Zo wordt het wel heel makkelijk om voordelig een regenton te kopen. Daarnaast krijg je € 5,- korting op de afkoppelsystemen zodat je ook voordelig het regenwater in je tuin kan laten lopen. De korting geldt één keer per huishouden (postcode), zo geven we meer inwoners de kans om van deze actie te profiteren. De korting van Karwei varieert van 5 tot 15%, afhankelijk van de prijs van de ton. Wanneer er 150 tonnen verkocht zijn stopt de korting van KANT maar Karwei Vught geeft de hele actiemaand augustus haar korting.

Hulp nodig bij plaatsing regenton?
Het aansluiten van de regenton is niet moeilijk. Bij Karwei kun je informatie krijgen over hoe je de regenton kunt plaatsen en ook op de website welkombijkant.nl kun je hier informatie over vinden. Wil je concrete hulp bij het plaatsen van de ton voor een redelijk tarief  dan kun je contact opnemen met Albert van de Wiel van Alterhande (06-25413603).

KANT
Wie is KANT? Burgerinitiatief KANT bestaat uit mensen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt die samen dorpsgenoten willen inspireren om in hun eigen tuin iets te ondernemen, zowel om klimaatverandering tegen te gaan als om de gevolgen ervan op te vangen. We willen samen de goede KANT op. Er zijn meer KANT-elaars nodig en iedereen kan dat nu zelf worden. We gaan elkaar inspireren, helpen en motiveren.

We zijn actief op social media, zoals Twitter, Facebook en Instagram via @welkombijkant. We nodigen je uit om ons op die media te volgen. Zo groeit de groep KANT-elaars al meteen. Verder kun je op de website van KANT veel leuke en nuttige informatie vinden over wat jij in je eigen tuin kan doen maar ook informatie over de regentonnen. actie is er terug te vinden. Ben je benieuwd of jouw  tuin klimaatbestendig is? vul dan de tuinscore in op de site. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Dus wees welkom op www.welkombijkant.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen