Boek over oud profvoetballer Frans Paymans

Foto: Frans Paymans

In oktober komt het boek ‘Het is een wedstrijd’ uit. Het boek gaat over de Vughtse oud profvoetballer Frans Paymans die twee keer lymfeklierkanker kreeg en het twee keer overwon door een stamceltransplantatie.

Zestig jaar werd hij dit jaar, een leeftijd waar hij hard voor moest vechten. Twee keer overwon hij lymfeklierkanker, de tweede keer dankzij een onbekende donor uit Amerika. De eerste keer werd hij behandeld met zijn eigen stamcellen, maar de kanker keerde terug. Dankzij Stichting Matchis, een organisatie die wereldwijd geschikte donors zoekt voor stamceltransplantaties, kreeg Paymans stamcellen van een onbekende donor uit Amerika. Hij kwam, zag en overwon.

Nu is de biografie over de oud-voetballer van NEC bijna klaar. Met zijn lange haren en baard werd de verdediger in de jaren tachtig en negentig een cultfiguur in Nijmegen. Het boek vertelt over zijn voetbalcarrière, maar vooral ook over zijn strijd tegen kanker. Op dit moment is hij schoon. Hij zou eigenlijk de vierdaagse van Nijmegen lopen om geld op te halen voor het KWF Kankerfonds en Matchis. Door corona ging die niet door, maar dat was geen belemmering. Stichting Matchis organiseerde een alternatieve vierdaagse die door enthousiaste wandelaars werd gelopen, waaronder door Paymans. Ook de opbrengst van het boek gaat voor een deel naar Stichting Matchis en het KWF Kankerfonds. Zonder hen had Paymans zijn verhaal niet meer kunnen laten optekenen.

Als de KNVB toestemming geeft, vindt op 23 oktober, rondom de wedstrijd NEC – Go Ahead Eagles, de officiële boekpresentatie plaats. Het boek kan in pre-order al wel besteld worden via de website www.franspaymans.nl.

Tekst Lisette Broess

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen