Alternatieve vakantieweek Jeugd Aktief

Foto: Jeugd Actief/Lisette Broess

Traditiegetrouw vindt in de laatste week van de zomervakantie Jeugd Aktief plaats, de Vughtse kindervakantieweek. Vanwege corona kan de originele versie dit jaar niet doorgaan. Daarom bedacht de organisatie een alternatieve jeugdweek.

Volgens Mariska Vissers was er wel enige twijfel over het organiseren van een alternatieve jeugdweek. “Je kan Jeugd Aktief niet zomaar nadoen. Het moet geen slap aftreksel zijn en we moeten ons aan de coronaregels houden. Maar de basis van Jeugd Aktief is dat we een leuke week organiseren voor kinderen die niet op vakantie kunnen. Dit jaar kunnen heel veel kinderen niet op vakantie en we wilden toch graag iets voor die jeugd doen. We zijn in mei al om de tafel gaan zitten en met de huidige variant gekomen.”

In de alternatieve jeugdweek komt de Bende van de Zwarte Lotus weer samen. Hiermee borduurt de organisatie voort op het thema van vorig jaar. “De bende wil nog één overval plegen, maar ze worden gepakt en komen in de gevangenis. Daar willen ze uit ontsnappen en ze hebben hiervoor de hulp van de kinderen nodig. De themaploeg zet iedere dag een filmpje online waarin het spel van die dag wordt uitgelegd. Normaal is de jeugdweek een dagprogramma van ’s ochtends tot ’s middags. Dat zal nu niet lukken. De spellen worden thuis gespeeld en het hangt van de eigen invulling af hoe lang je er mee bezig bent. We vinden het leuk als de kinderen foto’s en filmpjes opsturen met het resultaat. De leukste daarvan zetten we op onze Facebookpagina.”

Iedere avond vanaf 19.08 is op het Youtubekanaal van Jeugd Aktief een uitzending van Radio Bobo. “Een mooi avondprogramma met gasten en muziek die voor de echte Jeugd Aktief sfeer zorgen. Ook de tosti’s zijn dit jaar aanwezig. Dat is ieder jaar een hot item tijdens het kamp, dus de keukenploeg heeft besloten om tosti’s te gaan bakken, die je kan bestellen en ophalen. Ook de bivak komt terug. Op vrijdagavond kan iedereen een eigen bivak maken, met een tentje in de tuin of gewoon op een kleedje in je kamer.”

Meedoen aan deze digitale jeugdweek kan zonder kosten en zonder verplichtingen. “Tot nu toe hebben ongeveer tweehonderdvijftig kinderen zich ingeschreven, maar ook zonder inschrijving kan iedereen gewoon meedoen. Op zondagavond (morgen) komt het eerste filmpje online. ’s Ochtend zijn de filmpjes met de spellen te zien. Zaterdag is het laatste filmpje met de ontknoping. De filmpjes en verhalen van het thema maken het leuk om deze jeugdweek te volgen. We zijn te volgen via Facebook, Instagram en onze eigen website jeugdaktief.nl.”

Door Lisette Broess-Croonen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen