Als u of uw partner uw zaken niet meer zelf kunnen regelen

Foto: Pixabay

Het kan ons allemaal overkomen. Door een ziekte, dementie of een ongeval bent u of uw partner niet meer in staat om zelf te handelen. U kunt bijvoorbeeld niet meer uw bankzaken regelen en medische beslissingen nemen.

Of opeens staat u voor de situatie dat u voor uw partner zaken moet regelen maar u weet zijn of haar wensen niet.

Het is goed om eens stil te staan bij de situatie als u of uw partner zelf niet meer kunnen handelen. Wat zijn dan de gevolgen? Wat kunt u zelf vooraf al regelen? Wie moet in dat geval uw belangen behartigen?

Door hier tijdig over na te denken, kunt u uw zaken of van uw naasten regelen.  Zodat u en uw partner de regie in handen houden.

Mevrouw IJvonne de Jong, kandidaat-notaris, zal op vrijdag 9 oktober van 10.30 – 12.30 uur in dePetrus in eenvoudige en begrijpelijke taal uitleg geven over het bovenstaande. Ook zal zij uw (persoonlijke) vragen beantwoorden.

Deze bijeenkomst is ook voor mantelzorgers. U als mantelzorger krijgt vaak veel op uw bordje om te regelen voor degene waarvoor u zorgt. Hoe kunt u het goed regelen zodat u aan kan sluiten bij de wensen van degene die het zelf (in de toekomst) niet meer kan.

We vragen u aan te melden bij Welzijn Vught, via mail [email protected] of telefonisch 073-6565350. In verband met de corona-regels kunnen we maximaal 18 mensen ontvangen. Daarom willen we graag vooraf weten of u komt.

De bijeenkomst wordt georganiseerd op initiatief van Ouderen Samen en in samenwerking met de werkgroep Financieel Veilig. In de werkgroep Financieel Veilig zijn vertegenwoordigd: Huis73 (Bibliotheek Vught), gemeente Vught, Ouderen samen en Welzijn Vught.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen