Kasteel Maurick in ‘Schatten van Vught’

Foto: Stichting Erfgoed Vught

De nieuwe editie van ‘Schatten van Vught’ is uit. In deze editie van het erfgoedtijdschrift komt onder andere de geschiedenis van Kasteel Maurick aan bod.

Er is al veel bekend over Kasteel Maurick, maar er zijn ook nog steeds veel vragen. Wat was de oorspronkelijke functie en welke veranderingen heeft het ondergaan? Rob Gruben en Taco Hermans proberen enkele vragen te beantwoorden en doen een poging om de bouwhistorie te achterhalen.

Wateroverlast

In het tijdschrift staat ook een artikel van Bas Bevaart over de wateroverlast die Vught in de geschiedenis heeft ondervonden, met het accent op de zeventiende eeuw. Water was een zegen voor de stad, zowel vanuit defensief oogpunt als de handel via de rivieren. Voor buitengebieden was er vooral overlast, versterkt door overstromingen van de rivieren.

Te koop

In ‘Schatten van Vught’ zijn de eerste twee jaargangen onderwerpen als de Middeleeuwen, de Tachtigjarige Oorlog en de Tweede Wereldoorlog aan bod gekomen. Op het moment wordt hard gewerkt aan artikelen over onder andere het Vughtse station en de jeugdcultuur in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het tijdschrift is te koop bij de Vughtse Bruna’s en de Wereldwinkel in DePetrus en kost 7,50 euro. Een jaarabonnement kost 25 euro en kan besteld worden via [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen