Twee winstpartijen en twee gelijke spelen op zondag

Foto: Pixabay

Wisselende uitslagen op deze sportieve zondag. Twee gelijke spelen, twee winstpartijen en de wedstrijd van Real Lunet die werd afgelast omdat een speler getest moet worden op corona.

MOP – Nieuwegein 3-1

De heren van MOP kregen de overwinning niet cadeau van Nieuwegein. “Het was een rare wedstrijd zonder publiek. Er was veel minder sfeer en de spanning voelde ook anders.” aldus coach Jip van Maastrigt. “We hadden een stugge tegenstander die vooral fysiek heel erg sterk is en tot het einde van de wedstrijd bleef strijden. Wij verdedigden echter sterk, waardoor zij weinig kansen kregen.” Olivier van de Mortel zorgde met twee doelpunten voor de 1-0 en 2-0. Jonathan van Eerden scoorde de laatste treffer aan Vughtse kant. Vanuit een strafbal maakte de tegenstander ook nog een doelpunt, maar hiermee kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Helvoirt – DAW Schaijk 3-2

Na een 0-2 achterstand, wist Helvoirt de wedstrijd toch nog om te buigen tot een overwinning. Collin van den Bergh scoorde de aansluitingstreffer, waarna Jeroen de Bever voor de gelijkmaker tekende. Pas in de laatste minuten werd de winst binnengehaald met een doelpunt van Max Meyer. “We waren de hele wedstrijd beter.” zegt diezelfde Meyer. “In de eerste helft krijgen we twee ongelukkige doelpunten tegen. Na rust kregen we betere kansen en nu vielen ze wel goed. Uiteindelijk was het wel een terechte overwinning.”

MOP – Rotterdam 1-1

Hoewel coach Roeland de Laat tevreden was met het gelijke spel, was hij dat niet met het vertoonde spel. “We hadden een goede start van de wedstrijd en kwamen op voorsprong dankzij een doelpunt van Marique Dieudonné. Vanaf het tweede kwart verloren we wat evenwicht en kregen beide partijen kansen. Na rust kwam Rotterdam op voorsprong en dat was wel terecht. Behalve in de eerste fase, speelden we te slordig en ongecontroleerd. Daar ben ik niet tevreden over. Gezien de wedstrijd was het gelijke spel wel verdiend.”

Zwaluw VFC – Schijndel / DE WIT 0-0

Volgens coach John Laponder verdiende de wedstrijd, die Zwaluw tegen Schijndel speelde, geen winnaar. “Het was zeker geen bloedeloze wedstrijd, maar wel een wedstrijd met een terecht gelijkspel. De strijd speelde zich vooral op het middenveld af. Schijndel speelde verdedigend en dat vonden wij lastig. Vanuit de counter kregen ze enkele kansen. Ook wij hadden kansen om te scoren, maar deze werden niet benut.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen